FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb dráma az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb dráma az IMDB szerint

43013

15. Halálsoron (1999)

A Halálsoron a harmincas években játszódik egy halálraítélteket örző börtönben. Itt szolgál Paul Edgecomb főfegyőr, akinek megváltozik élete, amikor bekerül hozzájuk John Coffey, a nagydarab, jámbor kinézetű fekete férfi. Coffey-t két fehér gyermek meggyilkolásával vádolják, de egyáltalán nem úgy viselkedik, mint aki képes lenne egy ilyen szörnyű tettre, sőt! A jámbor férfi különleges képességei nem maradnak sokáig titokban.

Halálsoron (The Green Mile, 1999)

14. Ryan közlegény megmentése (1998)

1944 júniusában amerikai csapatok szállnak partra Normandiában. John Miller kapitány és maroknyi csapata azt a feladatot kapják, hogy hatoljanak be az ellenséges vonalak mögé, és szabadítsák ki a csapdába esett James Ryan közlegényt. Miért kockáztassa az életét nyolc fiatal katona egyetlen bajtársáért? Egyáltalán miről is szól ez a háború?

13. Isten városa (2002)

Isten városa Rio de Janeiro legkeményebb és legszegényebb városnegyede, ahol mindennaposak a gyilkosságok, rablások, összetűzések és bandaháborúk. A szálakat javarészt a drog és a túlélés iránti vágy mozgatja. Ebben a közegben nő fel két kissrác, akik mindketten azt az utat választják, ami szerintük a kiutat jelenthei: egyikük bűnöző lesz, a másikuk fotós. A történet az ő sorsukat követi végig az elejétől a végkifejletig.

Isten városa (2002)

12. Csillagok között (2014)

Egy csapat tudós az űrutazás forradalmian új módját fedezi fel: egy féreglyuk segítségével olyan távolságra is eljuthat ember a csillagok közé, ahova eddig még sosem. A felfedezés fontosságát csak növeli, hogy a Föld haldoklik, és így az emberiségnek sincs nagy jövője ezen a planétán. Most a csillagok között lehetőség nyílik megtalálni a megoldást a bolygószintű problémára.

Csillagok között 2014

11. Élősködők (2019)

Bong Joon-ho egy évtized után újra Dél-Koreában alkot, ezúttal egy vígjátékkal örvendezteti meg a nézőket. Az Élősködők Ki-taek mihaszna családjáról szól, akik bármire hajlandók, hogy kitérhessenek a munka elől. Parkék pazar életvitele kedvükre való lenne, ezért próbálnak közelebb kerülni hozzájuk. Ahogy azonban lenni szokott, valami mindig keresztül húzza számításaikat.

Élősködők (Gisaengchung, 2019) - Kritika

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·