FILMEZZUNK.HU
Gyerekkorunk 10 kedvenc tévésorozata

Gyerekkorunk 10 kedvenc tévésorozata, amiket a mai napig újra tudnánk bármikor nézni

10240

Herkules (1995, Hercules: The Legendary Journeys)

A meg nem nevezett történelmi időkben, az ősi Görögország fantáziavilágában játszódó sorozat főszereplője Herkules (Kevin Sorbo), akit gyakran elkísér kalandjaiban barátja, Iolaus (Michael Hurst). Az epizódok általános cselekménye szerint Herkules és Iolaus védtelen falukat mentenek meg szörnyektől, gonosz haduraktól és az istenek gyakran önző és szeszélyes viselkedésétől. Az első részekben (ahogy az a főcímből is kiderül) Herkules fő nemezise gonosz mostohaanyja, Héra, aki különböző szörnyekkel próbálja elpusztíttatni Herkulest, amiért az férje, Zeusz hűtlenségére emlékezteti. Később a háború kaján istene, Arész váltja fel Hérát mint a sorozat első számú gonosztevője. A produkció vége felé az ő helyébe Dahak, a gonoszság istene kerül, aki az ötödik évad főgonosza, és Herkules sumer, északi és ír földekre való útjainak kiváltója.

10 érdekesség a régi idők kedvenc Herkuleséről, Kevin Sorbo színészről

Váratlan utazás (1989, Road to Avonlea)

A Stanley Importvállalat a főkönyvelő sikkasztása miatt csődbe jut, és a tulajdonos, Blair Stanley mindaddig házi őrizetben marad, míg nem tisztázza magát. Így jobb meggyőződése ellenére szeme fényét, egyetlen kislányát a jó öreg dadus kíséretében a vidéken élő anyai rokonokhoz küldi. A Prince Edward szigetén élő rokonok – a Kingek – népes családdal büszkélkedhetnek. Az elkényeztetett Sarah Hetty nénihez, a szigorú és csípős nyelvű vénlány tanítónőhöz kerül.

Váratlan utazás (1989, Road to Avonlea)

Xena (1995, Xena: Warrior Princess)

Xena (Lucy Lawless), egy szép és erős harcosnő, aki korábban gonosz utakon járt, rettegésben tartotta az ősi Görögország mitikus világát, és Herkules ellensége volt. Most, hogy jó útra tért, társával, Gabrielle-el (Renée O’Connor) beutazzák Görögországot és Rómát. Kalandos útjaik során harcolnak a gonoszokkal, néha-néha találkoznak görög istenekkel is. Xena bátorsága megváltoztatja a világot…

Xena (1995, Xena: Warrior Princess)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·