FILMEZZUNK.HU
A 18 legsármosabb színész, akikről nem is tudtad, hogy zsidó származásúak

A 18 legsármosabb színész, akikről nem is tudtad, hogy zsidó származásúak

13854

15. Liev Schreiber

Liev Schreiber

Liev Schreiber Tony-díjas színész, producer, rendező és forgatókönyvíró. Eredeti neve Isaac Liev Schreiber, San Francisco-ban született zsidó anyától és protestáns apától. Ő alakított a zsidó ellenállót a Defiance című filmben.

16. Sean Penn

Robin Wright érdekességek

Sean Penn igazi művészcsaládban nőtt fel, 1960-ban született Santa Monica-ában. Apja Leo Penn, aki főleg sorozatokat rendez Hollywoodban, de feltűnt már forgatókönyvíróként és színészként is. Édesanyja Eileen Ryan színésznő, aki olyan filmekben játszott, mint a híres Benny és Joon. De többet között fiával is már nyolc közös filmben is szerepelt. Apai nagyszülei zsidó bevándorlók voltak Litvániából és Oroszországból, míg anyai ágról katolikus/ír/olasz származású.

17. Woody Allen

Woody Allen 12 legemlékezetesebb rendezése

1935-ben született Flatbushban, Brooklynban. Eredeti neve: Allen Stewart Konigsberg. Héber iskolában tanult hét éven keresztül, majd átiratkozott a Midwood High állami iskolába. A beceneve „Vörös” volt, mert vörös volt a haja. Hogy pénzt szerezzen, elkezdett poénokat írni David O. Alber ügynöknek, aki ezeket eladta egy újságnak. 16 évesen elkezdett írni szövegeket előadóművészeknek, és ekkor használta először a Woody Allen nevet.

18. Zac Efron

10 meghökkentő tény Zac Efron színész-énekesről

Zac Efron ugyan agnosztikusnak vallja magát, és sosem volt vallásos, ám a vezetékneve askenáz zsidó név, amely egy bibliai helyszín nevéből ered. Efron apai nagyapja zsidó volt, és a színész vállalja is a származását.

Szerző: MéziMcFly

A Guldenburgok sztárja, Sydne Rome arca ijesztően megváltozott a plasztikai műtétjei után

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·