FILMEZZUNK.HU
A legjobb disztópikus filmek

A legjobb világvége filmek, amiket egyszer az életben látni kell

29939

(9) Mad Max – A harag útja (Mad Max: Fury Road, 2015)

A disztópikus jövőben mindenkinek meg kell küzdenie a javakért és az életben maradásért. Az embertelen körülmények között két lázadó próbál igazságot szolgáltatni. Max (Tom Hardy) nem a szavak, sokkal inkább a tettek embere, aki saját békéjét keresi, miután elvesztette feleségét és gyermekét, Furiosa (Charlize Theron) pedig abban látja a túlélés lehetőségét, ha átkelve a sivatagon hazatér gyermekkori otthonába.

Mad Max: Fury Road (George Miller, 2015)

(10) V mint Vérbosszú (V for Vendetta, 2006)

Eme disztópikus film a nem is olyan távoli jövőben játszódik Angliában, egy diktatúra idején. Az emberek reggetgnek a titkosrendőrségtől, esténként kijárási tilalom van érvényben. Egyik este elkapnak az utcán egy fiatal lányt, Evey-t (Natalie Portman), de egy titokzatos maszkos alak kiszabadítja. Megmentője Guy Fawkes egykori lázadó maszkját viseli, és V-nek (Hugo Weaving) hívja magát. Evey megtapasztalja a diktatúra minden poklát, miközben V múltjára is fény derül. Azonban rá kell jönnie, hogy megmentője ugyanarra készül, mint Fawkes egykoron: felrobbantani az angol parlamentet.

V mint Vérbosszú (V for Vendetta, 2006)

(11) Equilibrium – Gyilkos nyugalom (Equilibrium, 2002)

A harmadik világháború után az emberiség felismeri, hogy  minden rossz és szenvedés alapja az emberi érzelem. Az Atya vezette társadalom új papjai a Gramaton rendjéhez tartoznak, ők vezetik az érzelemmentesítés folyamatát. Sem művészetet, sem szépséget, sem gyengeséget nem tűrnek. Az emberiség érzelmei elnyomására a Proziumot használja, amit John Preston (Christian Bale) pap is óraműpontossággal szed. De mi történik akkor, ha a magas rangú pap kíváncsivá válik, és elhagyja gyógyszeradagját? Ha lassan megkérdőjeleződik benne minden, amit addig hitt, és elkezd újra érezni?

Equilibrium - Gyilkos nyugalom (Equilibrium, 2002)

(12) Éli könyve (The Book of Eli, 2010)

Egy disztópikus világban járunk. 30 évvel ezelőtt nukleáris katasztrófa történt, mely miatt minden megváltozott. A nap égető, ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, illetve fosztogatók leselkednek a vándorokra. Az ivóvíz kincs. Ebben a világban Éli (Denzel Washington) egy olyan dolgot próbál áthurcolni Amerikán, amelyen az emberiség sorsa múlhat, egy könyvet, melyet mindenáron meg kell védenie. Sajnos úgy néz ki, hogy vannak, akik mindent feltesznek annak érdekében, hogy ezt megszerezzék.

Éli könyve

Alig fogod felismerni a Star Wars egykori gyereksztárját: mutatjuk, hogy néz ki most a kis Anakin

Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy szerinted melyik az a disztópikus film, amit feltétlenül látni kell! Természetesen az általunk összeállított 10 legjobb disztópikus film saját véleményen alapszik!

(A 12 legjobb disztópikus film  történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·