FILMEZZUNK.HU
A legjobb időutazós filmek

A legjobb időutazós filmek, amiket mindenképpen látnod kell

48708

A legjobb időutazós filmek

Alábbi cikkünkben megláthatjátok, hogy melyek az általunk legjobban kedvelt időutazós filmek. Kihagytuk kedvenc alkotásod az általunk összeállított legjobb időutazós filmek közül? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

12. A jövő gyilkosa /Looper, 2012/

A jövőben járunk, amikor már kézzelfogható módon lehetséges az időutazás. Bérgyilkosok egy csoportjának az a feladata, hogy a jövőből érkezett felügyelőket eltegyék láb alól. Amikor Joe (Joseph Gordon-Levitt) rájön, hogy önmaga idősebb kori változata (Bruce Willis) jött most vissza, és ő legújabb áldozata, valamit tennie kell.

A jövő gyilkosa /Looper, 2012/

11. Kate és Leopold /Kate & Leopold, 2001/

Kate McKay (Meg Ryan) mai, vezető állásban lévő, 21. századi nő, akit leginkább az üzleti siker hajt. Leopold (Hugh Jackman), Albany harmadik hercege elbűvölő úriember és agglegény az 1800-as évek végéről. Az egyre növekvő karierrszintű és társadalmi elvárások miatt mindketten cinikusak a szerelmet illetően. Ám amikor az idő szövetén egy hasadék keletkezik, és Leopold a mai New Yorkba kerül, mégis felcsillan egy régimódi románc lehetősége…

10. Donnie Darko /2001/

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) akár átlagos kamaszfiú is lehetne, azonban miután leáll gyógyszereivel, üzeneteket kap az űrből. Egy hatalmas groteszk plüssnyúl kommunikál a sráccal, aki megmenti az életét a házukba becsapódó repülőgépmotortól. A bűvöletben egyre elmerülő Donnie meggyőződésse, hogy a világ 28 nap múlva megsemmisül.

Donnie Darko /2001/

9. A holnap határa /Edge of Tomorow, 2014/

Egy földönkívüli hadsereg a Föld leigázására készül. Erre minden esélyük meg is van, hiszen feljettségileg felettünk állnak. A telepatikus képességekkel rendelkező Alfák vezetik a Mimic harcosokat az emberek elleni ütközetekbe. Már csak egy végső ütközet van hátra, és az emberiségnek annyi… Bill Cage hadnagy újoncnak számít a harctéren, ugyanis még egyetlen bevetésen sem vett részt a földönkívüli hadsereg ellen, mégis részt kell vennie a mindent eldöntő utolsó csatában. Mint az várható, hamar elesik, viszont egy Alfát sikerül megölnie… Hamarosan újra felébred, és rájön, újra elkezdődött ugyanaz a nap. Saját és az idegen elme közötti kapcsolat valahogy időhurkot hozott létre. Kénytelen újra részt venni a küzdelemben, de esélye van rá, hogy valamit másképp csináljon, míg újra meghal. A végső nap azonban mindig újra- és újrakezdődik, Bill Cage pedig egyre tapasztaltabb lesz, ami akár egy esélyt is jelenthet az emberiség túlélésére.

A holnap határa (Edge of Tomorrow, 2014)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·