FILMEZZUNK.HU
A legjobb időutazós filmek

A legjobb időutazós filmek, amiket mindenképpen látnod kell

48761

8. Az időutazó felesége /The Time Traveller’s Wife, 2009/

Henry DeTamble egy ritka genetikai betegségben szenved, melynek tünete, hogy kontrollálhatatlanul oda-vissza utazik az időben, sosem tudja mikor és hova fog kerülni legközelebb. Ilyenkor számára legfontosabb dolog, hogy rátaláljon Clare-re – legyen a lány akár hatéves vagy harminc -, és így is összetartsák furcsa kapcsolatukat.

Az időutazó felesége /The Time Traveller’s Wife, 2009/

7. Jöttünk, láttunk, visszamennénk /Les Visiteurs, 1993/

A középkori nemesember némi varázslat miatt esküvője napján medvének nézi és homlokon lövi jövendő apósát, aki menten szörnyethal. Helyrehozhatatlan tragédia történik, amely örök átkot jelent. Ekkor lép színre a mágus, aki löttyöt kotyvaszt, s a lovagot és hű jobbágyát visszarepíti az időben a gyilkosság előtti pillanathoz. Ám nem stimmel az összetétel: nemes és csatlósa a 20. században köt ki, ahol rögtön egy “szerecsen” postással kell megverekedniük..

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. (Les Visiteurs: La Révolution, 2016)

6. Idétlen időkig /Groundhog Day, 1993/

Mi történne, ha elvesztenénk a jövőt? Ha minden reggel ugyanarra a napra ébrednénk? S ha ez a nap ráadásul a legfantáziátlanabb nap lenne? Ez történik a film főhősével, és épp egy gyagyás folklórünnep napján, az isten háta mögötti Punxsutawney-ben, ahová tudósítani küldték. A pökhendi Phil mindent kipróbál, hogy szabadulhasson, de csak egyetlen út vezet a jövőbe: a szerelem.

Idétlen időkig (1993, Groundhog Day)

5. Terminátor – A halálosztó /The Terminator, 1984/

A jövőből, 2029-ből küldenek vissza a múltba, 1984-be, Los Angelesbe egy ember formájú gyilkológépet, ún. Cyborgot, azzal a feladattal, hogy ölje meg Sarah Connort, még mielőtt világra hozná gyermekét. A gyermek lesz ugyanis majd az emberek vezére a jövőben a robotok elleni harcukban. Ámde a jövő emberei is visszaküldenek a múltjukba egy hőst, aki többször sikerrel menti meg Sarah életét a halálosztó csapása elől, míg végül a saját életét áldozza fel érte.

Terminátor - A halálosztó (The Terminator, 1984)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·