FILMEZZUNK.HU

15 film, amit életed során legalább egyszer látnod kell

32843

9. A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Sir William Wallace a skót történelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy  országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Tudtad, hogy…?

… Mel Gibson annyira meg akarta csinálni ezt a filmet, hogy lecsúszott James Bond szerepéről az “Aranyszem”-ben?

10. A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs, 1991)

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye segítsen megoldani egy ügyet, melyben Dr. Lecter módszereit utánozva “Buffalo Bill” gyilkol. A fiatal levadászott nőket megnyúzza, hogy ruhát készíthessen a bőrükből magának. A meggyilkolt nők torkában pedig  az átváltozás jelképét, a halálfejes pillangó gubóját hagyta névjegyként.

A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs, 1991)

Tudtad, hogy…?

… ez a film az utolsó mostanáig is, amelyik mind az 5 fő Oscar díjat megnyerte?

11. Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

Szerelmünk lapjai 2004

Tudtad, hogy…?

… Rachel McAdams egy éjszaka alatt készült fel a meghallgatásra, mert előző este egy filmpremieren vett részt, mégis rögtön kiválasztották?

12. Gladiátor (Gladiator, 2000)

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem nézi jó szemmel, és amikor lehetősége nyílik rá, elárulja, és rabszolgakereskedők kezére juttatja Maximust. A katona gladiátorként Rómába kerül, ahol lehetősége nyílik rá, hogy az őrült zsarnok hatalmát megdöntse, ehhez viszont szüksége van a népre is, amely talán még nem vesztette el józan ítélőképességét.

Gladiátor 2000

Tudtad, hogy…?

… Maximus szerepét Mel Gibsonnak is felajánlották, de visszautasította, mert úgy érezte, hogy 43 évesen már túl öreg a szerepre?

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·