FILMEZZUNK.HU

15 film, amit életed során legalább egyszer látnod kell

32845

13. Vaklárma (See No Evil, Hear No Evil, 1989)

Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van, melyre sokaknak fáj a foga.

Vaklárma (1989, See No Evil, Hear No Evil)

Tudtad, hogy…?

… ahhoz, hogy felkészüljön a szereprem Richard Pryor elment egy Los Angeles-i Braille Intézetbe, ahol megtanulta hogyan kell használni a fehér botot és különböző osztályokat látogatott meg, hogy megfigyelje a vak gyerekek gesztusait?

14. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon be az ellenséges területre, és hozza vissza James Ryan (Matt Damon) közlegényt, akinek testvérei szinte ugyanabban az időben estek el a második világháború különböző frontjain. Ryan közlegény abban a szerencsében részesül, hogy a szerencsétlenségtől sújtott család utolsó fiaként hazatérhet a családjához. Ehhez azonban először Millernek és emberinek életük kockáztatásával meg kell őt találnia.

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Tudtad, hogy…?

… a film minden szereplője kemény katonai kiképzésen ment keresztül, kivéve Matt Damont, akire a többiek emiatt nehezteltek, és ezt át tudták adni a játékukban is?

15. Csillagok háborúja (Star Wars, 1977)

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen elküldenie egy segélykérő üzenetet két droiddal. Az üzenet eljut a címzetthez, aki egyből tudja, hogy mit kell tennie, és magával viszi Luke-ot (Mark Hamill), hogy kiaszabdítsák a hercegnőt és megdöntsték a Galaxis rémuralmáért felelős Birodalmat. Küldetésüket egy piti tolvaj, han Solo (Harrison Ford) és társa, Chewbacca segíti – egy maroknyi jó a hatalmas rossz ellen.

Érdekességek a Star Wars - Csillagok háborúja című filmről

Tudtad, hogy…?

… Han Solo szerepét Kurt Russell-nek is felajánlották, de ő visszautasította, mert úgy vélte, nem lesz sikeres a film?

+1 Vuk (1981)

A kis róka születésétől fogva életrevaló kölyök volt, ezért – nagyapja után – Ő is a VUK nevet kapta: Vadászom Utamból Kotrodj! Rá is szolgál nevére a későbbiekben. Családját az ember kiirtja, így egyedül kénytelen vándorolni egészen addig, míg Karak – a nagybátyja – be nem fogadja. Mikor felcseperedik elindul megkeresni szülei gyilkosát.

Vuk (1981)

Tudtad, hogy…?

… Pogány Judit azt nyilatkozta egyszer, hogy miközben szinkronizált nem látta a rajzokat, úgyhogy Vuk alakjában egy kisgyereket idézett fel maga előtt?

A Hatodik érzék egykori gyereksztárja mára teljesen felismerhetetlenné vált

Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mi az a film, amit feltétlenül ajánlanál másnak! 

(Történetek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·