FILMEZZUNK.HU
16 film, amit csak az okos emberek érthetnek

16 film, amit csak az okos emberek érthetnek

80660

8. Senki többet (La migliore offerta, 2013)

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) világhírű antik műértő. Bár szakmájában egyedülálló, emberi kapcsolatait tekintve magányosan éli életét. 63. születésnapján egy Claire (Sylvia Hoeks) nevű rejtélyes nő keresi fel telefonon és arra kéri, segítsen neki a családi művészeti gyűjtemény eladásában. Virgilt valósággal elbűvöli ez a titokzatos hölgy, aki nem hajlandó mutatkozni előtte, csupán telefonon és a szomszéd szobából hajlandó kommunikálni vele. A kettejük között lassan kibontakozó kapcsolat örökre megváltoztatja Virgil életét.

Senki többet (La migliore offerta, 2013)

7. Mr. Holmes (2015)

1947-ben a nyugdíjba vonult Holmes egy kis faluban, Sussexben él házvezetőnőjével és fiával, aki apja nyomdokaiba szeretne lépni. A mesterdetektívet azonban kísérti egy ötven évvel korábbi ügye. Mivel memóriája alaposan megkopott a hosszú évek során, emlékfoszlányaiból kell összeraknia az esetet.

Mr. Holmes (2015)

6. Az ember, akit Ovénak hívnak (En man som heter Ove, 2015)

Drámai alkotás egy 59 éves megkeseredett, morgós vénemberről, Ove-ról, aki nem tud megbarátkozni a gondolattal, hogy évekkel ezelőtt leváltották a társasházak egyesületének elnöki posztjáról. Mai napig vasmarokkal, mindenbe beleszólva kezeli a szomszédai ügyes-bajos dolgait a környéken. Egyik nap, miközben a szembe lévő házba a terhes Parvaneh és családja beköltözik, véletlenül belebotlanak Ove postaládájába, aminek okán egy váratlan barátság veszi kezdetét…

Az ember, akit Ovénak hívnak (En man som heter Ove, 2015)

5. Amerikai botrány (American Hustle, 2013)

A zseniális bűnöző, Irving Rosefeld társával és szeretőjével, a nem kevésbé ügyes Sydney Prosserrel () arra kényszerül, hogy egy FBI-ügynöknek, Richie DiMasónak (Bradley Cooper) dolgozzanak. DiMaso veszélyes körökbe vezeti be őket New Jersey-ben, ráadásul Irving szeszélyes feleségével, Rosalynnal (Jennifer Lawrence) is számolniuk kell.

Amerikai botrány (American Hustle, 2013)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·