FILMEZZUNK.HU
10 filmklisé, amelyeket a rendezők bár menőnek tartanak, a nézőknek viszont már korántsem ilyen népszerűek

10 filmklisé, amelyeket a rendezők bár menőnek tartanak, a nézőknek viszont már korántsem ilyen népszerűek

922

10 filmklisé, amelyeket a rendezők bár menőnek tartanak, a nézőknek viszont már korántsem ilyen népszerűek

Néhány filmklisé, amik hihetetlenül népszerűek lettek, levették a lábáról a közönséget. Az idő múlásával azonban egyes cselekményfordulatok, ami egykor bejövős volt, mostanra már unalmassá váltak. És ha ehhez hozzátesszük, hogy a forgatókönyvek sem éppen a legjobbak, akkor az rendkívüli mértékben ronthatja a sztorikat. Az internetezők olyan dolgokat osztottak meg, amelyek manapság már tönkre teszik a filmeket.

1. Szimpatikus gazemberek

Ha egy sztori szimpatikus gazemberekről szól, azokat könnyű megírni és a karakterek által kiváltott hatás óriási. Manapság szinte minden film kitalál egy szívszorító történetet. A szimpatikus gazemberek szerepeit pedig már túlzásba viszik. Tragikus történeteik pedig tönkreteszik titokzatos aurájukat. Néha a gonosz embereknek egyszerűen csak gonosznak kellene lenniük.

2. Harci viccek

Az ügyes technikáknak köszönhetően a durva harcjeleneteknél a csata hevében igencsak hatásos lehet egy-egy poén elsütése. Rejtély, hogy a karakterek hogyan tudnak beszélni, miközben szó szerint az utolsó leheletükig harcolnak. A Marvel itt-ott gyakran beépít harci vicces beszólásokat, amikbe már a legnagyobb rajongók is belefáradnak.

3. A karakterek nem tudják végig mondani gondolataikat

Úgy tűnik, hogy a karakterek soha nem jutnak el egy mondatban a végkifejletig. Mindig úgy kell beszélniük, mintha esszét írnának. Először jön a bevezető: “Várj,  hallgass rám!” Aztán a gondolat többi része soha nem folytatódik, mert valami, vagy valaki megakadályozza, hogy elmondják közlendőjüket, vagy senki nem akarja  meghallgatni őket.

4. Az ellenségekből szerelmesek

Eleinte utálják egymást, aztán  szerelembe esnek. A cél az, hogy némi érzelmi feszültséget és karakterfejlődést adjanak az adott történetekhez. Ha jól van megírva a sztori, akkor magával ragadó és vicces lehet. De ha valami elromlik, akkor az a kapcsolatra is rányomja a bélyegét, a végeredmény pedig élvezhetetlenné válik.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · ·