FILMEZZUNK.HU
15 inspiráló film, ha együtt az egész család

15 inspiráló film, ha együtt az egész család

20818

5. Bor, mámor, Provance (A Good Year, 2006)

Az angol bankár, Max Skinner egy omladozó provance-i szőlőhegyet örököl Henry bácsikájától. Max nem szándékozik letelepedni Le Griffon-ban, minél előbb értékesítené a birtokot a teljes borászatával együtt. Menet közben azonban váratlan dolgok húzzák keresztül a számításait: egyrészt felidézi a régi emlékeket, összebarátkozik a helyi vincellérrel, megjelenik Henry bácsi rég elveszett lánya, illetve még a szerelem is itt toppan be az életébe.

Bor, mámor, Provance (2006)

6. Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain, 2001)

Amélie Poulain (Audrey Tautou) egy kedves, jóindulatú és szerény párizsi lány, akinek élete nyugalmasan telik. Felszolgáló a közeli bisztróban, egyedül él és néha meglátogatja apját. Ám egy nap egy rejtélyes dobozt talál, amit még az előző lakó hagyott a fürdőszoba egyik rejtett zugában, és a lány élete gyökeres fordulatot vesz. Visszajuttatja a dobozt jogos tulajdonosához, majd bájos, egyszemélyes hadjáratot indít az egykedvűség, a, gonoszság és a szomorúság ellen: mindenkinek ott segít, ahol tud. Hamarosan pedig megismer egy titokzatos fiút is.

Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

7. Pi élete (Life of Pi, 2012)

Történet Pi Patel életéről, egy indiai állatkert igazgatójának fiáról, akit minden érdekelt. Azonban minden megváltozik, mikor egyedül marad egy csónakban a Csendes-ócenánon egy zebra, hiéna,egy orángután, valamint egy bengáli tigris társaságában egy végzetes hajószerencsétlenség következtében.

Pi élete (Life of Pi, 2012)

8. Az álmodó (Dreamer: Inspired by a True Story, 2005)

Ben Crane (Kurt Russell) a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer (David Morse), a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale (Dakota Fanning), Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

Az álmodó (Dreamer: Inspired by a True Story, 2005)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·