FILMEZZUNK.HU
15 inspiráló film, ha együtt az egész család

15 inspiráló film, ha együtt az egész család

20824

13. A diadal (The Ron Clark Story, 2006)

Ron Clark nyugodt életet él, miközben egy kisvárosban dolgozik tanárként. Clark azonban ennél nagyobb kihívásokra vágyik, ezért úgy dönt, tanári munkáját a Harlemben folytatja, ahol a gyerekek köztudottan nem az alapműveltség elsajátításával vannak leginkább elfoglalva. Sokkal inkább érdekli őket a gengszterkedés, a drogozás meg a bulizás. Szülei, kollégái hiába próbálják lebeszélni, ő hajthatatlan. Meg sem áll New Yorkig, ahol elvállalja azt az osztályt, amelyiknek a diákjai a legtöbb tanárt üldözték el az előző tanévben. Clark azonban be akarja bizonyítani, hogy odafigyeléssel és sok-sok türelemmel a legelvadultabb gyerekekből is jó tanulókat lehet faragni.

A diadal (The Ron Clark Story, 2006)

14. A bálnalovas (Whale Rider, 2002)

Új-Zéland õslakói, a keleti partvidéken élõ maorik azt állítják, hogy õsük, Paikea bálna hátán érkezett meg a szigetre. A hagyomány szerint minden generációban a fiú örökös veszi át a családfõ szerepét. Azonban egy ikerpár születésekor a fiútestvér meghal, így a lány, Pai rendeltetett a jövõbeli családfõ szerepének betöltésére. Koro, a családfõ nem hajlandó beleegyezni, hogy lány unokája lépjen a nyomába. Pár évvel késõbb Koro a fejébe veszi, hogy törzse folyamatos szerencsétlensége Pai születésével kezdõdött, ezért összehívja embereit, hátha köztük van a leendõ vezér. Pai a világon mindenkinél jobban szereti Koro-t, de szembe kell szállnia vele és a több ezer éves hagyománnyal, hogy bebizonyítsa: õ az igazi örökös.

A bálnalovas (Whale Rider, 2002)

15. A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine, 2006)

Olive családjában minden nap kaland. A kislány apja, Richard a Föld legszerencsétlenebb karriertanácsadója. Az irodalomtanár Frank nagybácsi egy viszonzatlan szerelem miatt öngyilkossági kísérletet követett el. Dwayne, Olive bátyja, hallgatási fogadalmat tett, hogy bizonyítsa elszántságát, hogy pilótának készül, emellett rajong a német filozófiáért. A sors úgy hozza, hogy egy nap ez a sok fura figura elindul egy rozoga kisbusszal a napfényes Kaliforniába, hogy Olive részt vehessen A család kicsi kincse című vetélkedőn.

A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine, 2006)

Milyen inspiráló filmet ajánlanál még azoknak, akik a családdal szeretnének ilyen témában filmet nézni? Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

Ő volt Liam Neeson csodaszép felesége, akinek élete tragikus véget ért

(Inspiráló filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·