FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb madaras film, amit mindenképpen látnod kell

A 8 legjobb madaras film, amit mindenképpen látnod kell

13017

(5) Vándormadarak (Le Peuple migrateur, 2001)

Egy olyan kooperatív mű, melynek rendezésében, francia, német, olasz, spanyol, svájci nemzet is részt vett. A dokumentumfilm azokról a madarakról szól, akik a nyár végével, ősz beköszöntével útra kelnek gyönyörű helyeket felkutatni, hogy átvészeljék a hideget. Hihetetlenül szép helyeket járnak be, évezredek óta a génjeikben van, hogy mikor kell indulni és hova kell menni. 2003-ban a legjobb dokumentumfilm-re jelölték az Oscar gálán.

Vándormadarak (Le Peuple migrateur, 2001)

A dokumentumfilm azokról a madarakról szól, akik a nyár végével, ősz beköszöntével útra kelnek gyönyörű helyeket felkutatni, hogy átvészeljék a hideget.

(6) Paulie (1998)

A történet a jelenben kezdődik, mikor egy zöld papagáj, egy intézet poros fénytelen pincéjében találkozik Tony Shalhoub-al. Elmeséli ki volt az első gazdája és mennyire szerette őt. A kislányt mindig bajba keverte, ezért került oda. Minden vágya újra felkutatni régi gazdáját. Nagyon kedves, néhol szomorú, megnevettető madaras film kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Paulie (1998)

A Paulie egy nagyon kedves, néhol szomorú, megnevettető madaras történet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

(7) Pingvinek vándorlása (La Marche de l’empereur, 2005)

A 80 perces francia dokumentumfilm átfogó képet ad a pingvinek életútjáról, arról, hogyan rakják le féltve őrzött tojásaikat. Táplálkozásukról, szórakoztató csúszásaikról és arról, hogyan tart össze egy nagy csapat madár. Méltó a „jó film” kifejezés, ha az alkotásról beszélünk, hiszen 2006-ban elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar díjat.

(8) Vili, a veréb (1988)

Hoztunk még egy extra ráadást is a magyar filmekből. Szomorú, vicces, elgondolkodtató magyar animációs madaras film, a magyar gyerekek egyik legismertebb meséje, persze a Vuk után. Egy rosszcsont kisfiúról szól, akit azzal büntetnek az évek óta tartó csíntevései miatt, hogy verébbé változtatják. Kap itt hideget és meleget is, míg rájön, hogy jónak lenni a legnagyobb kincs.

Vili, a veréb (1988)

Vili, a veréb szomorú, vicces, elgondolkodtató magyar mesefilm, a magyar gyerekek egyik legismertebb meséje, persze a Vuk után.

(7+1 madaras film címlapkép forrása)

Újra sínen van a Halálos fegyver 5, ráadásul az eredeti színészpárossal!

//bluegirl//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·