FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb madaras film, amit mindenképpen látnod kell

A 8 legjobb madaras film, amit mindenképpen látnod kell

12993

A legjobb madaras filmek a legnagyobb madár rajongóknak

Mai cikkemet egy csodás reggel ihlette, amikor a beszűrődő napsugarak és a kinti ricsaj keltett. A ricsajt nem a gépjárművek vagy az emberek okozták hajnali 5-kor, hanem madarak. Csipogtak, verekedtek, daloltak. Boldognak tűntek. Elgondolkodtam, vajon erre más is rácsodálkozott már? Körülnéztem, hátha készültek filmek ezekről a csodálatos lényekről. Íme pár madaras film, amit bátran ajánlok minden toll kedvelőnek.

(1) Rio (2011)

Valósággal nagyot robbant a mesefilm iparban a zenés szárnyasokról szóló produkció. A ringató ritmus, szemnek kedves történet egy kedves kis kék madár kalandjairól szól. Az addig kihaltnak tűnt madárfaj újjáéled egy amerikai város kis lakója segítségével. Olyan hírességek szinkronizálták, mint Anne Hathaway és Jamie Foxx.

(2) Táncoló talpak (Happy Feet, 2007)

A 2007-ben Oscar díjat és Golden Globe-ot is nyert mese szintén zenés alkotásnak készült. Története elmeséli a jégvidék lakóinak különös kalandját. A pingvinek mind nagy énekesek, főleg főhősünk, Topi anyja. Ám Topi valami egészen más felé vonzódik. A tánc az élete. Egy izgalmas kalandra hív hát a szteppes fekete-fehér kis srác a zord jégsapkák földjére.

Táncoló talpak 2007

A 2007-ben Oscar díjat és Golden Globe-ot is nyert mese szintén zenés alkotásnak készült.

(3) Madarak (The Birds, 1963)

Alfred Hitchcock nagy sikerű horror filmje alapműnek számít a filmtörténetben. Alaptörténetét egy mérgező alga által megzavarodott madártámadások sorozata adta. A történet lényege, hogy egy ifjú hölgy vesz egy pár madarat, dacból, mert megbántotta egy férfi. A tengerpartra utazik, ahol egy sirály megtámadja, majd jön a káosz és egy bedeszkázott házban éli túl a sorozatos madártámadásokat.

Madarak (The Birds, 1963)

Alfred Hitchcock nagy sikerű horror filmje alapműnek számít a filmtörténetben.

(4) Vad évad (The Big Year, 2011)

Szokás mondani, hogy ha túl sok jó színész van egy filmben akkor az unalmas. Hát ennél a mozinál embere válogatja, hogy kinek tetszik, kinek nem. Az biztos, hogy csodásabbnál-csodásabb madarakat láthatunk a filmkockák között. Steve Martin, Owen Wilson, Jack Black filmbéli feladata hogy minél több madárfajt írjanak össze, hogy megnyerjék a versenyt.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·