FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb történelmi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb történelmi film az IMDB szerint

42800

A legjobb történelmi filmek

Gandhi? A király beszéde? A rettenthetetlen? Esetleg a Steven Spielberg által rendezett Schindler listája? Vajon melyek a legjobb történelmi filmek? Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 történelmi filmet, amit a világ legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbaknak tart.

20. Patyomkin páncélos (1925)

A hadihajó néhány matróza fellázad a rossz ellátás miatt. A kapitány kiadja a parancsot agyonlövetésükre, de a matrózok nem hajlandók végrehajtani a kivégzést, hanem csatlakoznak a zendülőkhöz. A páncélosra a kikötőben összegyűlt nép előtt felhúzzák a vörös lobogót.

A valaha volt 20 legjobb történelmi film az IMDB szerint

19. Az elnök emberei (1976)

A Washington Post két újságírója véletlenül bukkan a botrány nyomára: a kormányzópárt tisztességtelen eszközök, valamint a CIA és az FBI segítségével igyekszik demokratikus ellenfelei szabotálására. Carl Bernstein és Robert Woodward szenzációs felfedezéseiről könyvet ír.

18. Gandhi (1982)

A londoni jogi tanulmányok és a dél-afrikai működés után Gandhi 1915-ben tér vissza Indiába, és kezdi meg erőszakmentes harcát az angol uralom ellen. Az angolok erre véres elnyomással válaszolnak, de az erőszakmentes népi mozgalom erősebb: 1947-ben India felszabadul, de Gandhinak nem sikerül a hinduk és mohamedánok közötti egységet megszilárdítani – India kettészakad. 1948. január 30-án, a függetlenség kivívását követően Gandhit egy hindu fanatikus lelövi.

Gandhi

17. JFK – A nyitott dosszié (1991)

Jim Garrison, a New Orleans-i kerületi ügyész kezdetben nem kételkedett a hivatalos vizsgálati eredményben, miszerint 1963 november 22-én magányos merénylő, Lee Harvey Oswald végzett az Egyesült Államok akkori elnökével, John F. Kennedy-vel. Az évek során azonban egyre több apró, zavaró információ jut el hozzá, melyeknek köszönhetően szinte megszállotja lesz az igazság kiderítésének. Küzdelme során mindenhol akadályba ütközik, de eléri, hogy újra tárgyalást tűzzenek ki az ügyben, ahol bizonyíthatja, amit akkor már sokan sejtettek: Kennedy egy szövevényes, mocskos összeesküvés áldozata lett…

John F. Kennedy - A nyitott dosszié (JFK, 1991)

16. A király beszéde (2010)

A film VI. György király – aki II. Erzsébet királynő édesapja – történetét meséli el. Miután bátyja, VIII. Eduárd lemond, György vonakodva foglalja el a trónt. Különös probléma sújtja őt: meglehetősen dadog, ezért retteg a nyilvános szereplésektől. Beszédhibájának legyőzéséhez elfogadja egy beszédterapeuta (mai szóval logopédus), Lionel Logue segítségét. A specialista szokatlan módszereinek, valamint a két férfi között kialakult különös barátságnak köszönhetően György önmagára talál, olyannyira, hogy végül bátran vezeti országát, Nagy-Britanniát a II. világháború zavaros időszakában.

A király beszéde (The King's Speech, 2010)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·