FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb történelmi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb történelmi film az IMDB szerint

42830

10. Barry Lyndon (1975)

Iren Redmond Barry a sors hányattatásai, a véletlen események következtében előbb az angol, majd a porosz hadseregben szolgál. Kémkedik, szerencsejátékot űz, majd megismerkedik a szépséges Lady Lyndonnal, akit feleségül vesz. A nemesi körökbe való fölemelkedését nem képes kihasználni, ezért hamarosan lecsúszik: mint nincstelen nyomorék fejezi be életét.

A valaha volt 20 legjobb háborús film az IMDB szerint

9. Hotel Ruanda (2004)

1994-ben az emberiség történetének egyik legszörnyűbb kegyetlensége zajlott Ruandában, melyről azonban a modern világ majdhogynem tudomást sem vett. Három hónap leforgása alatt egymillió embert mészároltak le. A könyörtelen történések közepette egy hétköznapi ember családja iránti szeretetétől vezérelve, nem hétköznapi bátorságról tesz tanúbizonyságot: több mint ezer reményvesztett menekülő honfitársa életét menti meg azzal, hogy menedéket nyújt nekik az általa vezetett hotelben.

Hotel Ruanda (Hotel Rwanda, 2004)

8. 12 év rabszolgaság (2013)

A film egy fekete férfi, Solomon Northup igaz történetén alapul, aki szabadnak született, de miután egy meggyőző ajánlattal Washingtonba csábították, eladták Louisianába rabszolgának egy kegyetlen ültetvényesnek. Northup 12 évig szenvedett fogságban szabadulásáig.

Benedict Cumberbatch 12 év rabszolgaság

7. A fegyvertelen katona (2016)

A II. világháborúban Okinawán szolgált az istenfélő katonai orvos, Desmond T. Doss, aki azzal tűnt ki a többiek közül, hogy nem volt hajlandó emberélet kioltására. Emiatt senki nem értette meg őt, s ezért került az orvosi alakulathoz, ahol megtette bajtársai érdekében, ami csak lehetséges volt. Ő volt az első az amerikai történelem során, aki kongresszusi érdemrendre terjesztettek fel.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

6. A nagy szökés (1963)

A Birodalom sok időt és energiát fordított a hadifogolytáborokból megszökött ellenséges tisztek újbóli kézrekerítésére. Éppen ezért a németek létesítettek egy speciális tábort a legkorszerűbb és legszigorúbb biztonsági intézkedések szerint, melyből szinte lehetetlen volt megszökni. A Luftwaffe főparancsnokságának az volt a célja, hogy az összes nehézfiút begyűjtse egy helyre. A hadifogoly tiszteknek azonban szent kötelessége a szökés. Bartlett repülőőrnagy is ebbe a táborba kerül, előtte három hónapig a Gestapo foglya volt. Elhatározza, hogy több ember fog megszökni ebből a tökéletesen őrzött táborból, mint eddig bárhonnan. Nem kettőt-hármat juttat ki innen, hanem két-háromszázat és szétszóródnak majd Németország négy égtája felé. A németek ugyanis a legkiválóbb szabadulóművészeket gyűjtötték be ide. De vajon milyen ára lesz ennek a kísérletnek?

A nagy szökés (The Great Escape, 1963)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·