FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb történelmi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb történelmi film az IMDB szerint

42829

5. A bukás – Hitler utolsó napjai (2004)

Berlin, 1945 április. Egy nép a bukására vár. A főváros utcáin kegyetlen harcok folynak. Hitler a katonai vezetőséggel és néhány hívével elsáncolja magát a vezetőségi bunkerben. A Birodalom helyzete a Vörös Hadsereg előrenyomulásával egyre reménytelenebbé válik. A folyamatos bombázások állandó rettegésben és életveszélyben tartják a város elkeseredett lakosságát. Miközben az utcákon kétségbeesés tombol, Hitler a Harmadik Birodalom teljes pusztulását a bunker falai között éli át. Jóllehet Berlint már lehetetlen tartani, a Führer tiltakozik a búvóhely elhagyása ellen – Albert Speer építészhez hasonlóan “a színpadon akar lenni, amikor legördül a függöny”. Már csak néhány órája maradt, mielőtt közös öngyilkosságuk előtt feleségül veszi Eva Braunt. A vég elkerülhetetlenül közeleg, Hitler mindent az utolsó részletig kidolgoz: miután ő és szeretője meghalt, holttestüket a birodalmi kancellária udvarában fogják elégetni, nehogy a tetemük ellenséges kézre jusson.

A valaha volt 20 legjobb háborús film az IMDB szerint

4. Arábiai Lawrence (1962)

Az első világháború idején T. E. Lawrence, a Brit Hadsereg hadnagya Egyiptomban állomásozik. Egy rosszul sikerült sivatagi transzport során az önfejű arab törzsfőnök, El Sherif találja meg. Barátság alakul ki köztük, és Lawrence az arabokhoz csatlakozva a törökök elleni sikeres lázadásban egyesíti az arab törzseket.

A valaha volt 20 legjobb kalandfilm az IMDB szerint

3. Amadeus (1984)

A léha, életvidám, felelőtlen zseni és a szorgalmas, fegyelmezett, de nagy művésszé sosem váló zeneszerző rivalizálása. 1781-ben járunk, amikor Mozart II. József udvarába érkezik. Antonio Salieri, az udvari zeneszerző kétségbeesetten tapasztalja, hogy az isteni tehetség, amire mindig is vágyott egy alpárian trágár, huncutkodó tréfamesternek adatott meg. Az irigységtől elvakult középszerű zenész tönkre akarja tenni Mozartot, kerüljön, amibe kerül.

Amadeus /1984/

2. A rettenthetetlen (1995)

Sokévi távollét után visszatér szülőhazájába William Wallace (Mel Gibson) skót nemes. Zord idők járnak akkoriban arrafelé: a király utód nélkül halt meg és Anglia királya megszerezte magának a skót koronát is. Wallace a maroknyi lázadó csapat élére áll. Bátorsága, szenvedélye és lelkiereje példát mutat honfitársainak. Eközben találkozik Muronnal, gyermekkori játszótársával és szerelemre lobban a szép lány iránt. Titokban házasságot kötnek, de nem sokáig élvezhetik a boldogságot.

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

1. Schindler listája (1993)

A második világháború elején kerül a megszállt Lengyelországba Oscar Schindler. Kiváló kapcsolatai révén gyárat szerez, és a háborús megrendeléseknek köszönhetően meggazdagszik. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli, hogy foglalkoztasson üldözötteket, akiknek így megmentheti az életét. Gyára, az Emalia a zsidók utolsó menedéke lesz. 1944-ben a nácik jóformán mindenkit gázkamrába küldenek. Csak az nem hal meg, akinek a neve szerepel Schindler listáján.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

A Kémkölykök vagány kislánya így néz ki most, majd 3 évtizeddel a film után

(Történetek forrása)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·