FILMEZZUNK.HU
A legjobb sci-fi filmek

A 15 legjobb sci-fi, ami a csillagok között játszódik

572

5. Star Trek (2009)

Az ifjú legénység első útjára készül a valaha készült legfejlettebb csillaghajó, a U.S.S. Enterprise fedélzetén. Ezen az úton, mely csupa akció, humor, kozmikus veszély, az újonc kadétoknak meg kell állítaniuk egy gonosz lényt, akinek bosszúmissziója az emberiség létét fenyegeti. A galaxis sorsa két rivális kezében van. Egyikük, James Kirk, a bajkeverő, kalandkereső iowai farmerlegény. A másik, Spock, egy logikán alapuló társadalomban nevelkedett, amely elvet mindenféle érzelmet. Amint a heves ösztön összecsap a hideg ésszel, valószínűtlen, de erős szövetségük az egyetlen, amely átvezetheti legénységüket az elképzelhetetlen veszélyeken, hogy eljussanak oda, ahová ember még nem merészkedett!

Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond, 2016) - Kritika

6. A függetlenség napja (Independence Day, 1996)

Az idegenek döntöttek: eleget totojáztak Mulder ügynökékkel, eleget bujkáltak a homályzónában, most már ideje előrukkolniuk a farbával: szükségük van a bolygónkra, s minket mint zavaró tényezőt jobb lesz, ha kiiktatnak. A leszámolás napját az amerikai függetlenség napjára időzítik, és derekasan befűtenek nekünk. A helyzet eleinte kilátástalan ugyan, de egy ügyes kezű vadászpilóta és egy számítógépzseni mégis túljár az eszükön.

A függetlenség napja (1996)

7. Armageddon (1998)

Az Armageddon című űrhajós sci-fi még abból az időszakból származik, amikor a súlytalanság megjelenítése és a filmtrükkök viszonylag gyerekcipőben jártak. Az 1998-as alkotás egy globális katasztrófát megakadályozni igyekvő csapat küzdelmeit tárja a filmező elé. A Föld felé haladó hatalmas meteort csak a fúrás mesterei gátolhatják meg abban, hogy elpusztítsa a Kék Bolygón található életet. A gond csak az, hogy a Bruce Willis által vezetett és Ben Affleck támogatósával dolgozó csapat olajfúrókból áll. A bonyodalmak innentől kezdve garantáltak.

Armageddon 1998

8. Csillagok háborúja (Star Wars, 1977)

Egy sötét és brutális hatalom akarja “halálcsillaga”, egy bevehetetlen űrállomás és katonái segítségével a világegyetemet leigázni. Leia Organa hercegnő küzd az elnyomók ellen, de fogságukba esik. Robotja segítségével azonban sikerül az utolsó pillanatban az űrbe juttatnia segélykiáltását, amely Luke Skywalker farmerfiúhoz jut el. Luke elindul az utolsó jedi-lovaggal, a bölcs, öreg Ben Kenobival, és az űrkalóz Han Solóval, hogy kiszabadítsa a hercegnőt.

Csillagok háborúja (Star Wars, 1977)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·