FILMEZZUNK.HU
A legjobb sci-fi filmek

A 15 legjobb sci-fi, ami a csillagok között játszódik

573

13. Gravitáció (Gravity, 2013)

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden kapcsolata megszakad, ő és az életben maradt Kowalski (George Clooney) magukra hagyaatva sodródnak az űrben magatehetetlenül. Ryanen eluralkodik a pánik, amikor rádöbben, hogy csak magára számíthat, a hazafele vezető út viszont több olyan buktatót rejt, melyekre senki sem készíthette fel.

Gravitáció 2013

14. Avatar (Avatar, 2009)

Egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő Na’vik élnek. A gyönyörű és éritetlen világ viszont halálos veszélyeket tartogat az emberekre, akik egy különleges eljárással – régi agyuk és tudatuk megőrzésével – új testben születhetnek újjá, és Na’viként tapasztalhatják meg az idegen bolygó csodáit. A veterán viszont nem csak felfedezőként érkezett: titkos feladata van, amit minden áron végre kell hajtania, még akkor is, ha az ellenkezik elveivel.

Avatar (2009)

15. Wall-E (WALL-E, 2008)

Már több száz éve, hogy a lakhatatlan Földet elhagyták az emberek, az egész bolygón egy kis robot tevékenykedik csupán, akit valaki bekapcsolava felejtett. WALL-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class, azaz Watt Lánctalpas Limlom- és Hulladékkezelő Robot az E sorozatból) magányosan gyűjtögeti a szemetet már réges régen, amikor véletlen találkozik a “csinos” Extraterresztriális Vegetáció Analizálóval, EVA-val. EVA ráébred, hogy a szemétszedés közben WALL-E ráakadt a Föld jövőjének kulcsára, így a támaszpontnak veszi az irányt, hogy jelentse a kulcsfontosságú információt. WALL-E a robot után ered, új célt adva ezzel életének.

Wall-E (WALL-E, 2008)

Le a kalappal! Salma Hayek 56 évesen is bomba formában van

Neked melyik a kedvenc űrbéli sci-fi filmed? Írd meg kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkra!

(Sci-fi filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//spencer//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·