FILMEZZUNK.HU
A legjobb sci-fi filmek

A 15 legjobb sci-fi, ami a csillagok között játszódik

576

9. Csillagok között (Interstellar, 2014)

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni a helyzetbe. Egy csapat felfedező (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Wes Bentley) elindul minden idők legkockázatosabb útjára, hogy elérve a galaxis határát ráleljenek a válaszra: lehet jövője az emberiségnek a csillagok között?

Csillagok között 2014

10. 2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey, 1968)

Az emberiség hajnalán az ősemberek egy fekete kőoszlopot találnak a pusztában. Ez a találkozás vezeti rá őket az eszközhasználat felfedezésére. Évezredekkel később, 2001-ben amerikai kutatók hasonló monolitra találnak a Holdon, ami rádiójelet sugároz a Jupiter felé. Űrexpedíciót indítanak, hogy kinek szólhat az üzenet. Azonban HAL 9000, a fedélzeti komputer tudatára ébred, és a hajó legénysége ellen fordul. Az utolsó űrhajós a visszatérés reménye nélkül mégis belevág küldetése teljesítésébe.

2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey, 1968)

11. Alien – A nyolcadik utas a halál (Alien, 1979)

Az antennák egy távoli, elhagyott bolygóról sugárzott rádiójelet észlelnek. Hamarosan űrhajó indul az üzenet nyomában, a legénység azt hiszi tökéletes fegyverzete minden meglepetés ellen elég védelmet nyújt. De nemsokára már csupán egyikük él. Ripley talán megmenekülhet, de már nem biztos abban, érdemes-e…

A bolygó neve: Halál (1986, Aliens)

12. Hold (Moon, 2009)

A Holdon egy ember dolgozik, az asztronauta Sam Bell (Sam Rockwell). Sam egyetlen társasága Gerty, a mesterséges intelligenciával ellátott különleges erőforrást előállító bázis irányítóegysége, aki az űrhajós egészségéért és a szállításért felel. A férfi megbízatása 3 évre szól, mely lassan a végéhez közeledik, ám a hazatérésre váró Sam egyre furcsább dolgokat tapasztal a bázison. Furcsa kór támadja meg, és lassan rögeszméjévé válik, hogy talán mégsem ő az egyetlen ember a Holdon.

Hold (Moon, 2009)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·