FILMEZZUNK.HU
A 12 legemlékezetesebb suttyó szerep

A 12 legemlékezetesebb suttyó szerep

4443

8. Itt a vége – Danny McBride (Danny McBride)

12 emlékezetes suttyó szerep

Az Itt a vége akkor üt igazán nagyot, ha jól ismerjük a mai menő hollywoodi komikusok filmográfiáját, ők azok akik Judd Apatow kezei közül kerültek a reflektorfénybe. A gagyi trükkfilmben sokan nyújtanak emlékezeteset, (James Franco, Seth Rogen, Jonah Hill…) de a kimagaslóan paraszt egyértelműen a köcsög Danny McBride, kit az Egyszer fent, Inkább lent sorozatból ismerhetünk mint Kenny Powers. Szerepét hozza itt is tokkal-vonóval. Annak ellenére hogy a való életben egy szerethető és kedves  emberről beszélünk, a világvége állapotban a magát alakító McCbride a barátai utolsó víztartalékát szlopálja fel, mindenhová összevissza “élvezkedik” a házban, és még sorolhatnám a “hasznos” tulajdonságait… ezért gondoltam, hogy helye van felsorolásomban.

 7. Amerikai Pite – Steve Stifler (Seann William Scott)

7 fergeteges vígjáték Seann William Scott-tól, amit feltétlen látnod kell

A Pite szériában egyszerűen nem tudtam utálni a suttyókirály Stiflert, hisz a többi karakter annyira csekély figyelmet volt képes működtetni, hogy toronymagasan Steve volt a vicc az egész szériában. Bránermeister -már ahogy ő hívatta önmagát – anyira cool fazon, hogy a csajok szinte sorszámot húznak azért, hogy megkaphassák az isteni élménycsomagját. Nála mindig bulika van, jókedv, pia, csajok. Scott tuti, hogy nem sokat alakított szerepén, valahogy ilyennek képzelem el a való életben is, hisz ezután karrierjében sem volt képes megmutatni, micsoda értékeket rejt személyisége. Mindhárom pite filmben azért a sors csúnyán elbánik a nagyarc-csávóval, hisz az induló részben hörpint egyet a “különleges” ízű sörből, aztán levizelik, majd a harmadik etapban pedig jóízüen kutyaszart eszik.

6. A nagy Lebowski – Walter Sobchak (John Goodman)

12 emlékezetes suttyó szerep

Walter a vietnámi háborúban megélt élményei hatására lett mentálisan kattant és instabil, mely nála ráadásul még paranoiát is okozott. Néhány helyzetet makacs módon képes kezelni, amolyan passzív-agresszív módon, miközben más kisebb fajsúlyos helyzeteket gondtalanul de üvültve feszítővassal old meg. A saját szabályrendszerén belül él, és hoz döntéseket. Nem lehet azt mondani róla, hogy bonyolult mint egy svájci óra.  A cselekedeteiben veszélyesen magabiztos, tervei gyakran katasztrófálisan végződnek. Az egyik legrosszabb tahó szerep az övé, hisz a magabiztosság keveredik az ostobassággal, ez erős ütőkártya így a környezetére nézve. (…milyen sokan élnek körülöttünk sajnos így az ilyen típusú személyek…:) Az egyik legemlékezetesebb Goodman karakterszerep. Gyakran Én is előhúznék egy feszítővasat az érdekeim rendezése érdekében úgy, ahogy ahogy azt Walter tette..:))

5. Förtelmes Főnökök – Bobby Pellit (Colin Farell)

12 emlékezetes suttyó szerep

Óóóó mennyit tudnék beszélni a suttyó, szadista, beképzelt, elnyomott, frusztrált, tahó főnöktipusról, hisz a múltamban bőven kijutott nekem is az efféle seggarc. Tökéletesen bele tudtam magam képzelni a Kurt-Dale-Nick trió sorsába, pontosan átéreztem azt az elnyomott életet, amit körbejár a film. Colin Farell pedig csúcsrajáratta ezt a típust. Mondjuk itt több jelentkező is volt e posztra, nálam még Spacey-nél is tahóbbra sikerült Farell karaktere. Az abszolút paraszt stílusához tökéletesen passzolt az antiszépfiú kinézet. Sörhassal, napszemcsivel olyan ízlésficamos, mint az a pecó amiben tengeti szánalmas kokainfüggő életét.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·