FILMEZZUNK.HU
A 12 legemlékezetesebb suttyó szerep

A 12 legemlékezetesebb suttyó szerep

4441

4. Trópusi Vihar – Les Grossman (Tom Cruise)

Les Grossman — Tom Cruise

A Trópusi Viharban annyi emlékezetes és vicces karaktert hoztak össze, dicséretes, hogy Tom Cruise a maga nyúlfarknyi szerepével is képes volt úgy megvillani Downey Jr. mellett, hogy az Ő emlékezetes játékát is sokszor felemlegetjük ha a filmből felemlegetjük a legismertebb dumákat. Cruise nagyon utálhatta Stuart Cornfeldet, aki sokszor megnehezítette a filmes karrierjét. Mivel szabad kezet kapott a rendezőtől Ben Stillertől, ezért is lett annyira szabados és ütős a szerepe. A kopaszodó mindig izzadt, hurkás, szőrös mellkasú, mocskos módon megnyilvánuló Les Grossmané az egyik legsuttyóbb szerep aki megelevenedik a vásznon. Ráadásként táncosnak sem utolsó Tom, hisz a végefőcímet a magasba emelte emlékezetes megmozdulásával.

3. Acéllövedék – Hartman főtörzs (R.Lee Ermey)

12 emlékezetes suttyó szerep

Lee Ermey sokat tett azért, hogy a világ megismerje ezen oldalát, hisz Stanley Kubrick rendező nem neki szánta elsősorban a szerepet, azonban a főtörzset oly átszellemülten alakította a válogatáson, hogy a zseniális direktor azonnal neki adta szerepet, hisz Ermey olyan szöveget adott elő mintha a seggéből rántotta volna Kubrickot. Jól tudta a stílust megformálni, hisz a való életben is tengerészgyalogos volt. Az improvizáció használatának kimeríthetetlen forrása volt Lee, nagyon élvezte a szerepét mely azt eredményezte hogy a listám bronzérmesévé vált. Érdekesen látja és érzékeli a poénokat, egy újonc sem áll meg előtte, viszont nagyrabecsülhető a hozzáállása a munkájához, hisz elszántsága eredményezheti azt, hogy a kiskatonák a lehető legnagyobb százalékban hazatérhetnek otthonaikba, mert tökéletes kiképzésben vettek részt.

2. Tapló Télapó 1. – 2. – Willie (Billy Bob Thornton)

Heti mozibemutatók – 2016. november 24-től

Az ünnepi gúnya mögé rejtőzött köcsögségek és taplóságok királya egyértelműen Willie a télapó. Thornton tökéletes a szerepre, benne mindig is éreztem – karrierjét átnézve – egy különleges vonzódást az ilyen előadásokra. Szinte játék nélkül képes elhitetni velünk bunkóságának valódiságát. Figurája “lenyűgöző” tulajdonságokkal rendelkezik, összeválogatták a legjavát, és így képes volt a dobogó második helyén kikötni. Úgy tudni: a forgatást is úgy zavarta le Billy Bob, hogy egy józan napot nem tudott felmutatni munkája során. Az alkoholista, börtönt megjárt, szavahihetetlen, vérbeli csaló a kárommkodás magasiskoláját nagyszerűen és kitüntetéssel elvégezte, kinek a hazugság annyira hozzátartozik szánalmasan gonosz életéhez, mint nekünk a levegővétel.

1. Torrente 1.-5. – José Luis Torrente (Santiago Segura)

Torrente, a törvény két balkeze (Torrente, el brazo tonto de la ley, 1998)

Spanyolországban értetlenül álltak a sorozat sikere hallatán, hogy kishazánkban mekkora sztár az őssuttyók legnagyobb taplója a spanyol zsaru Torrente. Persze ne feledjük, nagyban hozzájárult a sikerhez Csuja Imre szókimondó szinkronja, mely nélkül nem lett volna képes ekkora sikerre. Remekül eltalálta az alpári, alkoholista, rasszista karaktert, a cselekmény azonban már hagy maga után kívánnivalót, hisz a készítők nem feccöltek bele sok energiát. A legundorítóbb címet is simán nyerné Torrente, nem sok @@@kalapot tudnak ilyen körítéssel eladni a nagyérdeműnek. Érdekes ember a magyar, hisz az alpári humornak kevés országban van akkora létjogosultsága, mint itthon. A kultikus szintre emelkedett Torrente érdekes karakter, hisz míg itt a listámban szinte hős, addig a való életben még a fejünket is elfordítanánk felőle, annyira visszataszító lenne a jelenléte. A főhős játéka által megnyílvánuló humor egy olyan kifejezési eszköz, hogy a maga torz valótlanságán nevet az ember. Tetszik nekünk stílusa – hisz az összeállításom bevezetőjében is ahogy  említettem- ő az a fajta aki beint mindenkinek, nem foglalkozva semmivel. Letojja a testületet ahol melózik, társ a korrupcióban…stb. Listám győztesének létjogosulsága megkérdőjelezhetetlen, hisz e sorozat kifejezetten erre a típusra született, e “stílus” köré íródott. Továbbgondolva…ha mi is néha annyira lazán vennénk az életet, mint José Luis Torrente lehet oly kevés problémával kellene megküzdenünk, mint listánk aranyérmesének.

Írta: Kovács Ferenc # Bruce

Terence Hill pályája csúcsán volt, amikor tragikus módon elvesztette fiát

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·