FILMEZZUNK.HU
13 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

13 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

32493

A legjobb filmek nőknek

Nem azért van külön nőknek szóló filmlista, mert már megint nem kezeljük egyenrangúnak a férfiakat és a nőket, hanem azért, mert vannak filmek, amelyek a nőket megragadják a lelküknél és olyan hatást gyakorolnak rájuk, amilyet a férfiakra sosem. Olykor inspirálnak, máskor gödörből rángatnak ki, némelyik még útmutatást is adhat az élethez. Biztos, hogy hiányzik a listáról jó pár film, ami megérdemelné, hogy benne legyen az első tízben, úgyhogy további ötleteket örömmel látunk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

1. Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s, 1961)

Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben egyre csak egy luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen tizennyolc évesen otthagyta szülővárosát, hogy divatos frizurával és negyvencentis szipkából pöfékelve mint playgirl meghódítsa New Yorkot előkelő világát. Adakozó kedvű kísérőkben és hóbortos partikban nincs hiány, épp csak érzelmeknek van szűkében. Mindaddig, míg bele nem szeret egy ágrólszakadt, sikertelen íróba…

Érdekességek az Álom luxuskivitelben című filmről

2. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Frankie Dunn (Clint Eastwood) nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli életét. Egyetlen barátja Hepaj (Morgan Freeman), a volt bokszoló, aki tudja, hogy Frankie nem olyan rideg, mint amilyennek mutatja magát, mindössze nem találja a megnyugvást. Aztán egy nap belép az edzőterembe Maggie (Hilary Swank), akinek soha semmi nem hullott az ölébe, de egy dologhoz nagyon ért: mindig tudja, mit akar. Egyetlen vágya pedig az, hogy valaki higgyen benne.

Millió dolláros bébi 2004 - a hét filmje

3. Mulholland Dr. (2001)

Szép lány menekül sokkos állapotban az éjszakában egy baleset helyszínéről, a Los Angeles feletti hírhedt Mulholland Drive-on. Másnap reggelre elcsigázottan surran be egy elegáns lakásba. Megérkezik szerencsét próbálni Betty, a vidéki színésznő-jelölt, akinek nagynénje kiadta a lakást. Betty (Naomi Watts) felfedezi az idegent, aki Ritának adja ki magát, de szívesen segít szorult helyzetén. Segít felgöngyölíteni a lány életének és a baleset előtti utolsó órák szálait. Rita (Laura Elena Harring) és Betty számára rémálommá változik az idő minden szeglete: lehet, hogy ők nem egyszerűen azok, akinek eddig magukat hitték. A helyzet egyik kulcsa lehet Adam (Justin Theroux), a rendező, akinek a maffia nyomására kell női főszereplőt választania új filmjéhez. Ellentmondani életveszélyes…

A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

4.  12 év rabszolgaság (12 Years a Slave, 2013)

Solomon Northup egy tisztességes és elismert New York-i hegedűművész az 1840-es évek elején. Egy nap azonban tőrbe csalják, eladják rabszolgának, és a szenvedés olyan formáit kell átélnie, melyet legrosszabb rémálmaiban sem gondolt volna. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, miután a könyörtelen Edwin Eppshez kerül. 12 évet tölt rabszolgaságban, és bár számtalanszor próbálták megtörni, nem adta fel a harcot. A sors végül összehozza egy kanadai áccsal, aki az utolsó reménysugárt jelenti életében.

12 év rabszolgaság 2013

5. Szex és New York – A film (Sex and the City: The Movie, 2008)

A nők nem változnak. Szerencsére. Mindegyik ugyanazt akarja, csak mindig másképpen. És mindig mást mond helyette. Négy önálló, belemenős nagyszájú nő keresi a boldogulást és a boldogságot egy nagy Ő, vagy több, némileg kisebb Ő személyében abban a városban, ahol a világon a legtöbb a magányos ember, és talán a legkönnyebb magányosan is boldognak lenni. A helyszín New York, a téma a szex. Amit néha szerelemnek neveznek.

Szex és New York - A film (Sex and the City: The Movie, 2008)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·