FILMEZZUNK.HU
13 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

13 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

32543

10. Doktor Szöszi (Legally Blonde, 2001)

Warner, az elsőéves hardvardi egyetemista harmincéves korára szeretne szenátor lenni, ezért aztán nem egy Marilynt, hanem egy Jackie-t keres feleségnek. Faképnél hagyott barátnője, Elle ettől legalább annyira kiborul, mint egy kitett kutyus. A bájos szőkeség kétségbeesetten elkezdi tömni magába a csokiparányt. A kollégiumban lakó cicababák azonban magukkal viszik szegény bánatos lányt egy francia manikűrre. A szépségszalonban aztán felpörög a hangulat, és a lány elhatározza, hogy vissza fogja hódítani szerelmét, mégpedig úgy, hogy ő is jelentkezik a Hardvardra. Az úszómedence szélén Martinit szopogató papája elborzad a döntésén: “A Harvard unalmas, száraz embereknek való.” A videokazetta azonban, amit Elle beküld az egyetemnek, felkelti az oktatási intézmény érdeklődését, és Bel Air szépe felvételt nyer az egyetemre.

Doktor Szöszi 2001

11. A fiúk nem sírnak (Boys Don’t Cry, 1999)

Falls City, Nebraska, 1993. A lakossági bejelentések alapján a várostól nem messze található farmon a rendőrség három holttestet fedezett fel. A megbecstelenített és brutálisan meggyilkolt áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen. A nyomozás nagy erőkkel folyik. Nem sokkal korábban elbűvölő fiatalember érkezett a poros kisvárosba. Brandon Teena igazi társasági ember, a helyi srácok hamar befogadják, a lányok pedig bomlanak érte: még nem találkoztak ennyire szenvedélyes, ennyire odaadó, ennyire őszinte fiúval. Őszinte? Brandon Teena súlyos titkot őriz. Egy személyben bámulatos szerető, és misztikus idegen, kisstílű tolvaj és lánglelkű álmodozó. Brandon Teenát nemrég még Teena Brandonnak hívták: új városba költözött, megváltoztatta nemét és nevét, hogy végre megtalálja önmagát. De egy olyan világban próbál az álmainak élni, ahol az álmokat butaság és gonoszság bünteti.

A fiúk nem sírnak (Boys Don't Cry, 1999)

12. Egy boltkóros naplója (Confessions of a Shopaholic, 2009)

Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) egy 25 éves ifjú lány, aki legjobb barátnőjénél Suze-nál lakik a város egyik elegánsabb környékén. Van egy halálosan unalmas állása is: egy pénzügyi magazinnak írogat cikkeket. Mindemellett pedig fura betegségben szenved: vásárlás-mániás. Ez a szenvedély pedig leginkább anyagilag megterhelő. Olyannyira, hogy Rebeccának is nem futja rá… A lány azonban nem adja fel, újabb és újabb pénzkereseti lehetőségeket próbál kiaknázni, melyek végül mind befuccsolnak, s Rebecca már-már az anyagi csőd szélére kerül. Ekkor üti fel a fejét egy nagy sztori lehetősége, egy olyan sztorié, amelyre hősnőnk már régóta fente a fogát. A cikk felkelti egyik jóképű és ambiciózus kollégája, Luke figyelmét a lány iránt.

6 elképesztő tény az Egy boltkóros naplója című filmről

13. A segítség (The Help, 2011)

A déli városkában csendes, nyugodt az élet, mindaddig, amíg három bátor nő meglepő, és tiltott barátságba nem kezd. Ailibeen Clark fekete nő, aki világ életében fehér gyerekek dajkájaként dolgozott. Minny Jackson szintén színes bőrű, munkanélküli. A trió harmadik tagja Eugenia Phelan, friss diplomás fiatal fehér nő. A kimondatlan helyi szabályok tiltják a barátságukat, de ők mindenkivel szembeszállnak egymásért.

A segítség (The Help, 2011)

Demi Moore bájos arcát a plasztika teljesen tönkretette – 60 évesen így néz ki

Biztos, hogy hiányzik a listáról jó pár film, ami megérdemelné, hogy benne legyen az első tízben, úgyhogy további ötleteket örömmel látunk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

//bluegirl//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·