FILMEZZUNK.HU
A legjobb amerikai focis filmek

20 amerikai focis film, hogy akkor se unatkozz, ha épp nincs NFL meccs

66101

A legjobb amerikai focis filmek

Az amerikai football már régóta megszilárdította vezető helyét Amerikában, mint a legnépszerűbb sportág. A remek marketingnek és az egyre több közvetítéseknek köszönhetően rohamosan növekszik a rajongók tábora. Az amerikai focis filmek listája nem csak sportkedvelőknek nyerheti el a tetszését! A lista szubjektív és nem helyezés szerint rangsoroltuk őket. Ha az általunk legjobbaknak tartott amerikai focis filmek között nem szerepel a Te kedvenced, kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolhassuk hiányosságunkat.

1. Több, mint sport (We Are Marshall, 2006)

Az alkotás a Marshall futball csapat, 1970. november 14-i tragédiáját mutatja be. A repülőszerencsétlenség során az egyetem focicsapatának több tagja is meghal, a túlélő játékosoknak az új edzővel, Jack Lengyellel (Matthew McConaughey) és a rajongókkal össze kell fognia, hogy a labdajátékot továbbra is életben tarthassák az egyetemen. Az összefogás tanulandó, a történet szívmelengető, a színészi alakítások frenetikusak!

Több, mint sport (We are Marshall)

2. A cserecsapat (The Replacements, 2000)

Az 1987-es szezonban a játékosok sztrájkja bénította meg az amerikai futball-életet. A Washington Sentinels csapata az óriási pénzveszteséget cserecsapat felállításával próbálja áthidalni. Megbízzák az öntörvényű Jimmy McGinty (Gene Hackman) edzőt a lehető legjobb csapat összeállítására. Csak egy hét ideje marad rá. Kit lehet az évvégi hajrá közben hadra bírni? Egy walesi lecsúszott focistát, egy szumó-birkózót, két kidobóembert? Ha nem jön össze az eredmény, legalább cirkusznak jó lesz a szedett-vedett legénység! Shane Falco-t (Keanu Reeves), az egykori ígéretes tehetséget nevezi ki az edző kapitánynak. A kezelhetetlen csapat nem a pályán bizonyítja ütőképességét. Egy kiadós kocsmai verekedés után az őrszobán találják magukat.

A cserecsapat (The Replacements, 2000)

Tudtad, hogy…?

Keanu Reeves kb. 10 kilót hízott a szerepért. A forgatás alatt a Baltimore Ravens felajánlott egy próbajátékot Keanu Reevesnek. Ha elfogadja lehet nem az amerikai focis filmek listáján szerepelne, hanem valamelyik NFL csapat színeiben játszhatna.

3. A vizesnyolcas (The Waterboy, 1998)

Bobby (Adam Sandler) jámbor, de éretlen fiatalember, aki egész életében a focicsapat vizesfiújaként dolgozott, eközben azonban sajnos elfelejtett felnőni. Egy nap azonban az új egyetemi csapat edzője rájön, hogy Buddyban több rejlik, mint ami látszik: kiváló focista válhat belőle. Miután Buddy meggyőzte anyukáját, hogy engedje játszani, egy új világ nyílik ki előtte.

A vizesnyolcas (1998)

Tudtad, hogy…?

Adam Sandler-t alakításáért Arany Málna-díjra jelölték, mint legrosszabb színész, de egyben a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára is. Adam Sandler nem csupán főszereplője, hanem forgatókönyvírója és producere is a filmnek.

4. Erőpróba (Gridiron Gang, 2006)

Sean Porter (Dwayne Johnson) egy Los Angeles-i javítóintézet fegyőre. Elkeseredéssel tölti el, hogy a fiatalok többsége, amint szabadlábra kerül, vagy újra a börtönben köt ki, vagy erőszakos halált hal az utcán. Munkatársával, Malcolm Moore-ral (Xzibit) kétségbeesetten keresik a megoldást, míg végül az amerikai futball segítségével próbálnak önuralmat és felelősségtudatot nevelni a srácokba. Szeretnének felállítani egy versenyképes csapatot, ám a futball-szezonig mindössze négy hetük van. A lehetetlennel határos vállalkozás hatalmas kihívás elé állítja a fiatalokat, és Porter vezérletével megtanulják az akaraterő, a kitartás és a kölcsönös tisztelet fontosságát.

Erőpróba (Gridiron Gang, 2006)

5. Higgy a győzelemben! (Woodlawn, 2015)

1973-ban, miután megszüntetik az iskolákban a szegregációt, a Woodlawn Gimnáziumban komoly harcok kezdődnek a diákok és a tanárok között is. A tehetséges amerikai futballista Tony (Caleb Castille) és afroamerikai társai igyekeznek kiállni magukért a feszült helyzetben, ám a rasszizmus nem csak az iskola folyosóira gyűrűzik be, hanem a focipályára is – csakis a hit ereje képes összekovácsolni a csapatot.

Higgy a győzelemben! (Woodlawn, 2015)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·