FILMEZZUNK.HU
A legjobb amerikai focis filmek

20 amerikai focis film, hogy akkor se unatkozz, ha épp nincs NFL meccs

66321

16. Péntek esti fények (Friday Night Lights, 2004)

A film egy bátor baráti társaság a Permiai Párducok 1988-as szezonjáról szól. Ők Texas történetének legsikeresebb középiskolai futballcsapata. A csapat fiatal játékosai számára minden meccs lehetőség arra, hogy felülemelkedjenek kisvárosuk korlátain és megvalósítsák tünékeny álmukat – hogy 18 éves korukra futballsztárokká váljanak. A film élénk képet fest Odessáról és más hozzá hasonló amerikai kisvárosokról, ahol az őszi szezon alatt hetente egyszer feltámadnak a város reményei, amikor kigyúlnak a stadionban a vakító Péntek esti fények.

Péntek esti fények (Friday Night Lights, 2004)

Tudtad, hogy…?

Tim McGraw a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

17. Jerry Maguire – A nagy hátraarc (Jerry Maguire, 1996)

Jerry Maguire (Tom Cruise) a sikeres ember mintaképe. Befutott sportmenedzserként övé a világ, bármihez nyúljon, minden arannyá változik a kezei között. Életét azonban mégsem érzi tökéletesnek. Bár úgy tűnik, mindent megkaphat, valami mégis hiányzik. Egy nap lelkes kiáltványt ír, amit a munkahelyén nem fogadnak kitörő lelkesedéssel, és azonnal kirúgják az állásából. Jerrynek mindent elölről kell kezdenie, és fel kell fedeznie saját magát. Ebben a vállalkozásban váratlan társai akadnak: egy nem éppen kiemelkedő focista (Cuba Gooding Jr.) és az egyedülálló anya (Renée Zellweger) személyében.

Jerry Maguire

Tudtad, hogy…?

Renée Zellweger elmondása szerint mikorra megkapta a szerepet, már olyan régen nem dolgozott, hogy szinte semmi pénz nem volt a számláján. Ez volt Tom Cruise ötödik 100 millió fölött arató filmje zsinórban, mellyel új rekordot állított be. Az amerikai focis filmek listáján szereplő Jerry Maguire címszerepét eredetileg Tom Hanksnek írták.

18. Mindent a győzelemért! (Rudy, 1993)

Rudy Ruettiger egy kis elszántságért nem megy a szomszédba. Még kisiskolásként a fejébe vette, hogy belőle futballsztár lesz, és ebből egy jottányit sem enged. Pedig az amerikai futball világa csak kőkemény szívű, harcedzett vasgyúróknak való, egy zöldfülű újonc könnyen megütheti a bokáját. Rudy azonban soha nem hátrál, és egy szép nap eléri a célját.

Mindent a győzelemért! (Rudy, 1993)

19. Óriásokkal szemben (Facing the Giants, 2006)

Grant Taylor (Alex Kendrick) az egyik középiskola amerikaifutball csapatának sikeresnek éppen nem mondható edzője, a csapat rendre alulmarad a küzdelemben. A szülők kezdenek türelmetlenek lenni, a srácok pedig lassan elvesztik minden motivációjukat, a legjobb játékosok rendre valamelyik rivális iskolához szerződnek. Grant magánélete sincs teljesen rendben. A ház épphogy nem dől a fejére, a családi autó állandóan cserbenhagyja, ráadásul megtudja, nem lehet gyerekük. Az elkeseredett férfi Istenhez fordul segítségért. A hithez fordul, hogy megküzdjön a kudarcaival, és legyőzve a múltat, sikerre vigye csapatát és saját életét.

Végtelen hit

20. Emlékezz a Titánokra! (Remember the Titans, 2000)

1971-ben a virginiai Alexandria városában épp csak megkezdődött a faji elkülönítés felszámolása. Két iskola összevonása, majd egy új, színes bőrű futballedző, Herman Boone (Denzel Washington) kinevezése után a feszültségek egyre fokozódnak. A fehérekből álló Titánok nevű csapat tagjai nehezen fogadják el Boone vezetését, ám hamarosan felismerik, hogy a gyűlölködés felesleges, és a legnagyobb erő az összefogásban rejlik. A bajnokságban való sikeres szerepléshez a Titánok csapatának egységre van szüksége!

Emlékezz a titánokra (Remember the Titans, 2000)

Tudtad, hogy…?

Mikor Boaz Yakin elvállalta a film megrendezését, még nem tudott semmit az amerikai futballról, ezért a producer, Jerry Bruckheimer elküldte két hétre egy focitáborba. Az eredeti forgatókönyv tele volt káromkodással, de a Disney kérésére átírták, hogy családi filmet készíthessenek a történetből.

14 éve halt meg Patrick Swayze – Egykori barátja, Keanu Reeves így emlékezett meg róla

Az amerikai focis filmek listája nem csak sportkedvelőknek nyerheti el a tetszését! A lista szubjektív és nem helyezés szerint rangsoroltuk őket. Ha az általunk legjobbaknak tartott amerikai focis filmek között nem szerepel a Te kedvenced, kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolhassuk hiányosságunkat.

(Történetek forrása ITT és ITT, Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·