FILMEZZUNK.HU
20 népszerű film, amit kitiltottak a mozikból

20 népszerű film, amit kitiltottak a mozikból

44820

6. Ben Hur (Ben-Hur, 1959)

Ben Hur (Charlton Heston) gazdag júdeai család sarja, aki az római uralom alatt senyvedő Jeruzsálemben él. Egy nap találkozik legjobb gyerekkori barátjával, a katonával, Messalával (Stephen Boyd). Egy félreértés miatt azonban megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni barátját. Büntetésül gályarabságra ítélik, családját pedig száműzik. A sors azonban mellé szegődik, mikor egy tengeri csatában sikerül megmentenie gályája parancsnokát, aki hálából fiának fogadja. Ben Hur immár készen áll arra, hogy a bosszú útjára lépjen.

Ben Hur (Ben-Hur, 1959)

Hol és miért tiltották ki?

Kínában, mivel szerintük a film keresztény propaganda.

7. South Park – Nagyobb, hosszabb és vágatlan (South Park: Bigger Longer & Uncut, 1999)

Miután South Parkban bemutatják a legújabb Terrence & Phillip filmet, valósággal elszabadul a pokol. Amíg a kölykök rajonganak a filmért, a felháborodott szülők elintézik, hogy lecsukják Terrencéket, és Kyle mamája vezetésével hadat üzennek Kanada ellen. Cartman, Kyle, Stan és Kenny alászállnak a pokolba, hogy megmentsék a világot és kedvenc filmhőseiket, és megkísérlik jó útra téríteni a Sátánt.

South Park - Nagyobb, hosszabb és vágatlan (South Park: Bigger Longer & Uncut, 1999)

Hol és miért tiltották ki?

Burmában, Kambodzsában, Indonéziában, Iránban, Irakban, Kuvaitban, Libanonban, Marokkóban, Pakisztánban, Fülöp-szigeteken, Oroszországban, Szaúd Arábiában, Sri Lankán, Thaiföldön, Vatikánvárosban és Vietnámban. Miért? A filmet a fenti országokban kulturálisan sértőnek találták.

8. Mechanikus narancs (A Clockwork Orange, 1971)

Alex fiatal, gondtalan és agresszív, ahogy társai is. Életük nem áll másból, mint mások terrorizálásából és az élvezetek hajszolásából, ám a fiú élete megváltozik, amikor társai feladják. Alex egy speciális átnevelő-módszer egyik alanyává válik, amivel megrpóbálják belőle kiölni az agresszivitást, de a társadalomba visszatérő fiú így sem tud beilleszkedni, és korábbi áldozatainak kiszolgáltatottjává válik.

Mechanikus narancs (A Clockwork Orange, 1971)

Hol és miért tiltották ki?

Írországban, Egyesült-Királyságban, Szingapúrban, Malajziában, Spanyolországban és Dél-Koreában. Miért? Bár sokan azt gondolják, hogy a filmet a cenzúra bizottság tiltotta be az Egyesült-Királyságban (a többi országban az erőszak volt az indok), a Mechanikus narancsot maga Kubrick kérésére vették le a mozik műsoráról, ugyanis családja rengeteg halálos fenyegetést kapott.

9. Nagyfater elszabadul (Dirty Grandpa, 2016)

Unokája esküvője előtt Dick Kelly, a megözvegyült, nyugalmazott tábornok úgy dönt, hogy egy kalandos utazásra viszi a fiút szerte az Egyesült Államokban a tavaszi szünet ideje alatt.

Nagyfater elszabadul (Dirty Grandpa, 2016)

Hol és miért tiltották ki?

Indiában, ahol a cenzorok az obszcenitásra hivatkozva tiltották ki a mozikból Robert De Niro filmjét.

10. Túl a barátságon (Brokeback Mountain, 2005)

Ennis Del Mar és Jack Twist először Joe Aguirre birtokán találkoznak, amikor mindkettőjük munkát keres. Először barátság, majd egy sokkal mélyebb kötődés is kialakul közöttük. Aztán útjaik szétválnak, mindketten családot alapítanak. Négy évvel később Jack átutazóban van Wyomingban, és felkeresi Ennis, aki felismeri, hogy érzelmei még mindig nem halványodtak el.

Túl a barátságon (Brokeback Mountain, 2005)

Hol és miért tiltották ki?

Szinte az összes iszlám vallású államban a homoszexualitás népszerűsítése miatt.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·