FILMEZZUNK.HU
20 népszerű film, amit kitiltottak a mozikból

20 népszerű film, amit kitiltottak a mozikból

44823

11. A Simpson család – A film (The Simpsons Movie, 2007)

Egy tipikus amerikai család: apa, anya, három gyerek, kutya és macska. Legfeljebb annyiban térnek el az átlagostól, hogy sárgák, csúcsfejűek, gülüszeműek és az őrület határán élnek. Meg nagyon szeretik a fánkot. Barátaik és ismerőseik többnyire szintén mind sárgák (néhányan zöldek), de furcsaságban biztosan felveszik velük a versenyt. Szélesvászonra van szükség ahhoz, hogy beleférjen Homer Simpson minden bolondsága. Ezért volt szükség e filmre, ahol Homernak meg kell mentenie a világot a katasztrófától, amiért egyedül ő maga a felelős.

A Simpson család - A film (The Simpsons Movie, 2007)

Hol és miért tiltották ki?

Burmában a piros és kék színek használata miatt, ugyanis a lázadók is többnyire ilyen színű ruhákat viseltek.

12. A Da Vinci-kód (The Da Vinci Code, 2006)

Robert Langdon professzor (Tom Hanks), a jelképek és szimbólumok neves kutatója álmában sem gondolta volna, hogy egy nap egy gyilkossági ügybe keveredik. Egy éjszaka azonban, mikor a Louvre kurátorát holtan találják a múzeum padlóján, őt hívják segítségül, hogy fejtse meg a helyszínen talált titokzatos jeleket. Az ügy azonban messzebbre vezet, mint gondolta. Langdon és a rendőrségi kriptográfus, Sophie Neveu sorra fedik el a Da Vinci műveiben elrejtett rejtélyes üzeneteket, melyek úgy tűnik, egy titkos társasághoz, és annak évezredek óta őrzött titkához vezetnek, amely örökre megváltoztathatja az emberiség történetét.

A Da Vinci-kód (The Da Vinci Code, 2006)

Hol és miért tiltották ki?

A világ számos keresztény államában a Vatikán javaslatára betiltották a történelmi pontatlanság és Jézus alakjának elferdítése miatt.

13. Noé (Noah, 2014)

Darren Aronofsky monumentális alkotásában Noé epikus történetét dolgozza fel. Az embert próbáló feladatra kiválasztott Noénak (az Oscar-díjas Russell Crowe) szembesülnie kell saját démonaival, családja kihívásaival és az emberi gonoszság erejével is, miközben azon küszködik, hogy beteljesítse a Teremtőtől kapott küldetését, és még az özönvíz előtt felépítse a bárkáját.

Noé (Noah, 2014)

Hol és miért tiltották ki?

Indonéziában, mivel szerintük a film vallással kapcsolatos aggályokat vet fel.

14. 300 (2006)

Párszáz spáratia katona a segédcsapatokkal karöltve hősisesen küzd a Xerxes vezette perzsák ellen a Thermopülai-szorosnál, hogy időt nyerjenek a görög seregek egyesítésére. Azonban amikor az ellenésg a hátuk mögé kerül, Leonidas és 300 katonája dicső küzdelmükkel örökre beírják nevüket a történelembe.

300 (2007)

Hol és miért tiltották ki?

Iránban. Miért? Furcsa mód a betiltás hátterében nem az erőszak, vagy a szexuális tartalommal bíró jelenetek álltak, hanem a történelmi pontatlanság, és a mód, ahogy a film a Perzsa Birodalmat ábrázolja.

15. Az interjú (The Interview, 2014)

Dave Skylark (James Franco) és Aaron Rapoport (Seth Rogen) egy népszerű tv-show fő munkatársai. A tudomásukra jut, hogy a rettegett Észak-Koreai diktátor, Kim Jong-un (Randall Park) műsoruk nagy rajongója. A showmanek népszerűségének jót tenne egy interjú a diktátorral. Úgy döntenek, hogy meglátogatják Kim Jong-unt, és készítenek vele egy történelmi jelentőségű riportot. Tervük sokban módosul, amikor a CIA felkéri őket, hogy dolgozzanak be a titkosszolgálatnak. Az ügynökség keresve sem találhatott volna alkalmatlanabb kémeket a nagy feladatra, ami nem kevesebb, mint Kim Jong-un meggyilkolása.

Az interjú (The Interview)

Hol és miért tiltották ki?

Észak-Koreában és az Egyesült Államokban. Az Interjú betiltása hatalmas botrányt kavart, ugyanis a Sony-t ért hackertámadás hátterében sokan Észak-Koreát sejtették, sőt, egyes bizonyítékok ezt támasztották alá. A stúdió ezt követően, és a mozik tiltakozása miatt nem mutatta be a filmet.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·