FILMEZZUNK.HU
20 népszerű film, amit kitiltottak a mozikból

20 népszerű film, amit kitiltottak a mozikból

44821

16. A 44. gyermek (Child 44, 2015)

A sztálini Szovjetunió idején, miután nem hajlandó feladni a feleségét árulásért, Leo Demidov ügynököt lefokozzák. Elküldik egy vidéki őrséghez, hogy segítsen egy brutális sorozatgyilkost elkapni, aki gyerekeket szed áldozatul. De hamarosan kiderül, hogy sokkal több köze van az ügyhöz, mint azt gondolná…

A 44. gyermek (Child 44, 2015)

Hol és miért tiltották ki?

Oroszországban, ahol az orosz kulturális miniszter így indokolt: ‘A film úgy tünteti fel az országot, mintha Mordor lenne.

17. Blue Jasmine (2013)

Jasmine (Cate Blanchett) a gazdagok gondtalan életét éli, mígnem élete egyik napról a másikra összeomlik. Házzassága tönkremegy, elhagyja gazdag férjét, Hallt (Alec Baldwin), és San Franciscóba költözik testvéréhez, Gingerhez (Sally Hawkins). Bár Jasmine saját elmondása szerint össze akarja szedni magát és rendbetenni az életét, nehezen képes megbírkózni a nehézségekkel, és a hétköznapi élet ügyes-bajos dolgaival.

Blue Jasmine (2013)

Hol és miért tiltották ki?

Indiában, mivel a szereplők dohányoztak a filmben.

18. A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street, 2013)

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes brókerként kezdte karrierjét, mégsem ennek köszönheti, hogy a nyolcvanas évek végére az egyik legnagyobb amerikai brókercég tulajdonosa lett, és huszunhat évesen már heti 1 millió dollárt keresett. Még több pénz, még több hatalom, nők és kábítószerek; ezek hajtották Belfortot. Mit sem törődve a nyomában loholó FBI ügynökökkel, a bróker teljesen elmerült a korrupcióban.

Érdekességek A Wall Street farkasa című, 2013-as alkotásról

Hol és miért tiltották ki?

Malajziában, Nepálban, Zimbabwében és Kenyában. Miért? Szex, a drogok és a káromkodások miatt (a fuck szó 596-szor hangzik el a filmben).

19. Brian élete (Monty Python’s Life of Brian, 1979)

Jézussal egy időben, alig egy istállóval arrébb még egy kisded született, Brian. A fiú a sors különös játékaként úgy nő fel és éli az életét – annak minden nehézségével együtt, mint a szülői háztól való elszakadás, első szerelem, unalmas munka, a rómaiak utálata és az értelmes életre vágyás –, hogy folyamatosan összetévesztik a Megváltóval. Pedig Brian semmit sem szeretne kevésbé, mint azt, hogy messiásnak tartsák, főleg, ha az olyan veszedelmes foglalkozás, amiért kereszthalál jár.

Brian élete (Monty Python's Life of Brian, 1979)

Hol és miért tiltották ki?

Norvégiában, Szingapúrban és Írországban eretnekségre hivatkozva.

20. E. T. – A földönkívüli (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982)

E.T., a békés szándékkal érkező földönkívüliek egyik példánya véletlenül a Földön ragad. Ijedten és zavartan, titokban figyeli az emberek világát, amíg a tíz éves Elliot fel nem fedezi. Kezdeti félelmüket leküzdve összebarátkoznak, és Elliot bevezeti E.T.-t a földi élet rejtelmeibe és a felnőttek világába, amiről még ő sem tud olyan sokat. Az űrlény és a kisfiú között mély barátság és különös kapcsolat alakul ki annak ellenére, hogy E.T. szeretne hazajutni, a felnőttek viszont épp ezt szeretnék megakadályozni.

E. T. - A földönkívüli (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982)

Hol és miért tiltották ki?

Svédországban, Finnországban és Norvégiában, mivel szerintük a film a gyerekek ellenségeiként tünteti fel a felnőtteket.

Te kiszúrtad? Hatalmas, magyar vonatkozású baki került a Gagyi lovag című filmbe

Cikkünkhöz a MAFAB eme cikke nyújtott segítséget, illetve szolgált forrásként.

(Történetek forrása ITT és ITT)

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·