FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb bringás film, amiket mindenképpen érdemes megnézned

A 8 legjobb bringás film, amiket mindenképpen érdemes megnézned

2239

A legjobb bringás filmek

Akik szeretnek tekerni, azoknak ez a toplista igazi gyöngyszem lesz, hiszen biztos van ezek között olyan film, ami talán még Ti sem láttatok. 2021. május 21-én volt a „bringázz a munkába!”-nap. Minden évben több kerékpárversenyt is rendeznek világszerte, ami sajnos az ismert okok miatt egy ideje elmaradt. Ezért most összegyűjtöttük Nektek a 8 legjobb bringás filmet kronológiai sorrendben.

1. Hegyek pokla (1985)

A két testvér, David és Marcus (Kevin Costner) apjuk halála óta nem találkoztak. David magába forduló fiúvá vált, akit kizárólag a kerékpározás érdekli és különösebb célok nélkül tengődik. Bátyja sikeres és céltudatos férfi, sportorvos, aki még mindig versenyszerűen biciklizik. Amikor hosszú idő után újra találkoznak, Marcus rábeszéli öccsét, hogy induljanak a Nyugat Pokla elnevezésű versenyen a coloradoi Sziklás hegységben, ahol minden rossz mozdulat halálos lehet. A kihívás és a közös felkészülés közelebb hozza egymáshoz a két testvért, David számára pedig egész új távlatok nyílnak.

A 8 legjobb bringás film, amiket mindenképpen érdemes megnézned

2. Ezüstkerék (1986)

Jack Casey (Kevin Bacon) kerékpáros futár, aki miközben a levelekkel és csomagokkal keresztül-kasul száguld a városon, baljóslatú gyilkossági ügybe keveredik. Szoros barátság alakul ki közte és biciklis kollégája, Terri között. Kapcsolatukat nem várt sötét események árnyékolják be, Terri gátlástalan kábítószer-kereskedők markába keveredik. John választás elé kerül, ám a lányért mindenre képes. Először is gyorsan kell cselekednie. Lélegzetelállító, őrült hajsza veszi kezdetét, és Jacknek minden bátorságára szüksége van, hogy tartsa a ritmust. Nem is tehet mást, különben meghal.

A 8 legjobb bringás film, amiket mindenképpen érdemes megnézned

3. Pedálkirály (2001)

Hősünk profi kerékpáros a ’70-es években, noha igazság szerint mind a hős, mind a profi szót idézőjelbe kellene tennünk. Az amatőr státuszból nagy nehezen küzdötte fel magát, de sem fizikailag, sem lelkileg nem alkalmas arra, hogy igazán komoly versenyeket nyerjen. Ennek ellenére robusztus alkatú bátyja úgy dönt, hogy a menedzsere lesz, és nem hagyja, hogy öccse feladja. Mindeközben megismerhetjük a biciklizés hőskorát, amikor a győztesek először lettek igazi sztárok és érdekes dolgokat tudunk meg a doppingolásról, a csapatmunkáról, a szponzorrendszer kialakulásáról, vagy éppen a sportriporteri munka fonákságairól.

A 8 legjobb bringás film, amiket mindenképpen érdemes megnézned

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·