FILMEZZUNK.HU
Marh Wahlberg legjobb filmjei

10 legjobb film Mark Wahlberg-től, amit vétek lenne kihagyni

56221

6. A tégla (The Departed, 2006)

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete.

A tégla (The Departed)

Tudtad, hogy…?

Szülinapos színészünket Oscarra és Golden Globe-díjra is jelölték, mint a legjobb férfi epizódszereplő. A film 90 millió dollárból készült el. Amerikában 132,384,315 dollárt hozott, tehát már hazai pályán vissza hozta a költségvetést, s nemzetközileg pedig 157 millió zöldhasút szedett össze, tehát nagyjából megegyezett a hazai és nemzetközi bevétel (45.7% – 54.3%).

5. Stu atya (Father Stu, 2022)

Egy majdnem halálos motorbaleset után Stuart Long bokszolói karrierje kerékbe törik. Annak ellenére, hogy az orvosok csekély esélyt adnak neki a felépülésre, sikerül túlélnie. A halállal való szembesülés arra készteti Stuartot, hogy megtalálja a hitét, ami arra viszi őt tovább, hogy megkeresztelkedjen, végül pedig arra, hogy papi hivatást válassza. Szerény neveltetése ellenére Stuart szülei továbbra is szkeptikusak a papi pályára lépést illetően. Hitét azonban ismét próbára teszik, amikor életveszélyes betegség támadja meg.

Igaz történet alapján készített keresztény filmet Mark Wahlberg - Itt az előzetes hozzá!

Tudtad, hogy…?

Mark Wahlburg maga is hívő katolikus, és egy pap bátorította, hogy mesélje el Stu atya történetét. A színész saját maga finanszírozta a projektet, miután több stúdió is elutasította.

4. A túlélő (Lone Survivor, 2013)

2005. június 28-án a Navy Seals négy tagját veszélyes és titkos akcióba küldik Afganisztán Hindu Kush régiójában. A Vörös Szányak fedőnevű küldetés célja magas rangú tálib vezetők semlegesítése. Azonban a küldetés balul sül el, a csapatra ellenséges erők támadnak, s a négy katona csakhamar magára marad, minimális eséllyel a túlélésre.

A túlélő 2013

Tudtad, hogy…?

A forgatás előtt a színészeknek teljesíteniük kellett a Navy SEAL kiképzését, mely egy szimulált csatával végződött, melyben a katonák alakították a tálib harcosokat. Mark Wahlberg több interjúban is azt mondta, hogy erre a filmre a legbüszkébb.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·