FILMEZZUNK.HU
10 híres színész, akiktől túl korán kellett búcsút vennünk

10 híres színész, akiktől túl korán kellett búcsút vennünk

13585

(6) Brittany Murphy (32 évesen halt meg)

10 híres színész, akiktől túl korán kellett búcsút vennünk

Brittany több sikeres filmben játszott, köztük a Spinédzserekben Alicia Silverstonenal (1995), az Észvesztőben Winona Ryderrel és Angelina Jolie-val (1999), a Ne szólj száj!-ban Michael Douglas védence volt (2001), a 8 mérföldben pedig Eminem barátnőjét alakította. Látható volt számos kevésbé ismert filmben is, mint például A porban (2003). 2004-ben játszott a Sin Cityben is. 2009 áprilisában szerepet kapott a Sylvester Stallone rendezésében készülő The Expendablesben, de május végén a figuráját kiírták a filmből. Novemberben a The Caller című filmet kezdte el forgatni Puerto Ricóban, de a producerek „művészi véleménykülönbségek”-re hivatkozva pár nap után megváltak tőle, és az Alkonyat-filmekből ismert Rachelle Lefevre vette át a szerepét.

2009. december 20-án Los Angeles-i otthonához nyolc órakor hívták ki a mentőket. A TMZ forrásai szerint Murphy édesanyja a zuhany alatt talált rá eszméletlen állapotban lévő lányára. A helyszínre érkező mentők szívmegállást diagnosztizáltak, megpróbálták újraéleszteni, de a színésznő szervezete nem reagált az újraélesztési kísérletekre. A Cedars-Sinai kórházba érkezése után nem sokkal Murphyt halottnak nyilvánították. A halál helyi idő szerint délelőtt 10.04-kor állt be. Az igazságügyi orvosszakértői jelentés szerint halálának elsődleges oka tüdőgyulladás és anémia volt, de szerepet játszott benne a vényköteles gyógyszerek magas szintje, melyek kimutathatóak voltak a szervezetében halála után.

(7) Corey Haim (39 évesen halt meg)

10 híres színész, akiktől túl korán kellett búcsút vennünk

A nyolcvanas évek egyik legismertebb gyerekszínésze olyan filmekkel futott be, mint az Elsőszülött és a Lucas és a szerelem. Egyik legemlékezetesebb alakítása Az elveszett fiúk című vámpírfilmhez köthető, amiben először játszott együtt az Állj mellém!-ből és a Kincsvadászokból ismert Corey Feldmannal, akivel több közös filmjük, és még rövid ideig egy valóságshowjuk is volt. A The Two Corey-ból többek között az is kiderült, hogy mindkét színészt szexuálisan zaklatták tinédzserkorukban a műsorban meg nem nevezett hollywoodi emberek – bár később Charlie Sheen neve felmerült Haim bántalmazása kapcsán.

A fiatalkori trauma és a kilencvenes években megcsömörlött színészi pályafutása valószínűleg nagy szerepet játszott abban, hogy Haim súlyos gyógyszerfüggő lett – saját állítása szerint egy időben 85 szem Valiumot evett naponta. 2010-ben holtan találták az otthonában, és bár sokan túladagolásra gyanakodtak, a 38 éves színésszel a légző-és szívrendszeri problémái végeztek.

(8) Anton Yelchin (27 évesen halt meg)

10 híres színész, akiktől túl korán kellett búcsút vennünk

Yelchin a színészetet az 1990-es évek végén kezdte, amikor is számos televíziós sorozatban és két egyaránt 2001-es hollywoodi filmben szerepelt, A pók hálójában-ban és az Atlantisz gyermekeiben. Steven Spielberg Harmadik típusú emberrablások című minisorozata nagyban előrelendítette gyermekszínészi karrierjét. Később szerepet vállalt a Huff című sorozatban, és a Terminátor: Megváltás (2009), Charlie Bartlett (2007), Frászkarika (2011), Őrülten hiányzol (2011), valamint a Halhatatlan szeretők (2013) című filmekben. Legismertebb alakítását, Chekov karakterét három filmben formálta meg: a Star Trekben (2009), a Sötétségben-ben (2013) és a Mindenen túlban (2016).

Halála baleset miatt következett be, 2016. június 19-én saját terepjárója szorította a háza kerítéséhez, amitől megfulladt. Hírek szerint a jármű fékje nem működött megfelelően, ezért gurult le a kocsifeljáróról. Ezt erősíti, hogy azokat a Jeep Grand Cherokee típusú terepjárókat, amilyen a színésznek is volt, korábban a gyártó cég épp fékhiba miatt hívta vissza. Az év augusztusában Yelchin családja pert is indított az autógyár ellen, két évvel később viszont peren kívüli megegyezést kötöttek a céggel.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · ·