FILMEZZUNK.HU
TOP 30: A legjobb filmek 1980 és 1995 között

TOP 30: A legjobb filmek 1980 és 1995 között

51220

25. Tőzsdecápák (Wall Street, 1987)

Bud Fox (Charlie Sheen) egy fiatal ambiciózus bukméker, aki szeretne rövidtávon a csúcsra jutni. A cél érdekében éjt nappallá téve dolgozik egy jól menő cégnél. Már alig várja, hogy végre találkozhasson Gordon Gekkóval (Michael Douglas), a legendás brókerrel. Budnak sikerül Gordon bizalmába férkőznie, olyannyira, hogy a férfi elárulja a legnagyobb üzleti titkot: a kapzsiság jó. Bud megfogadja a tanácsot, s csakhamar arra ébred, hogy fura emberek veszik körül, akikkel szürke üzleteket köt. Gyors pénz, gyors üzlet, gyors nők jellemezik az életét. Gekko egy napon megcélozza a Blue Star légitársaságot, ahol Bud apja 24 évig állt alkalmazásban. A tervek szerint meglovasítanák az ott dolgozók nyugdíját…

Tőzsdecápák (Wall Street, 1987)

24. Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

“A gonosz legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik” – hangzik el a kripli Kint szájából. Mondvacsinált okkal bevisznek öt keményfiút a Los Angeles-i rendőrségre. Ha már a bűnöldöző szerv (avagy a sors) így akarta, összeállnak a legények, s minden idők legjobb bűnbandájaként gaztettet gaztettre halmoznak. Mígnem egy napon hátborzongató megbízatásuk lesz: magával az ördöggel kell(ene) leszámolniuk. Mert a gonosz mégiscsak létezik. Úgy hívják: Keyser Söze. De vigyázat: itt senki nem az, akinek látszik!

Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

23. Die Hard 1-2-3 (1988-1990-1995)

John, az elátkozott New York-i rendőr Los Angelesbe érkezik elfoglalt üzletasszony nejéhez, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyt, és segítsenek hűlőfélben lévő kapcsolatukon. A feleség munkahelyét, a japán cég felhőkarcolóját, miközben az egyik felső emeleten zajlik az ünneplés, zsarolóbanda foglalja el. Johnt azonban nem veszik észre.

Drágán add az életed! (1988, Die Hard)

22. Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller’s Day Off, 1986)

Ferris Bueller (Matthew Broderick) egyik nap úgy dönt, szerez egy igazán emlékezetes napot barátnőjének, Sloane-nak (Mia Sara) és barátjának, Cameronnak (Alan Ruck). Ehhez viszont – nem kis bátorságról téve tanúbizonyságot – elemeli Cameron apjának kocsikulcsát, és a tűzpiros Ferrarival elindulnak a városba.

Meglógtam a Ferrarival (1986, Ferris Bueller's Day Off)

21. Rambo – Első vér (First Blood, 1982)

John J. Rambo a háborús hős, vietnami veterán leszerelése után a poros kisváros utcáin téblábol, hogy megkeresse utolsó bajtársát, akiről azonban kiderül, már nem él. A helyi seriff, korlátlan úrnak érezve magát, csavargásért letartóztatja Rambót. A fogdai inzultusok hatására a civil életre alkalmatlan, gyilkos gépezetté alakított katonában elszabadulnak az indulatok, az emlékek beindítják a pusztítás ördögét…

Rambo (First Blood, 1982)

Oldalak: 1 2 3 4 5 6


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·