FILMEZZUNK.HU
TOP 30: A legjobb filmek 1980 és 1995 között

TOP 30: A legjobb filmek 1980 és 1995 között

51209

20. Aki legyőzte Al Caponét (The Untouchables, 1987)

Egy egyszerű körzeti ügyész a lehetetlenre vállakozik, amikor azt a célt tűzi ki maga elé, hogy kézre keríti az Egyesült Államok első számú közellenségét, Al Capone-t. A maffiózó a zsebébe tartja egész Chicagót, Ness azonban nem hátrál meg, és kis csapatával mindent megtesz azért, hogy a rácsok mögé dugja minden idők egyik legelvetemültebb bűnözőjét.

Aki legyőzte Al Caponét (The Untouchables, 1987)

19. Szellemirtók 1-2 (Ghost Busters 1-2, 1984-1989)

Amikor Peter, Raymond és Egon, a New York-i Columbia Egyetemről három tudós parapszichológus elveszti jól fizető egyetemi állását, megalapítják saját kísértetvadász cégüket, a Szellemirtókat. Hamarosan elég bajuk lesz Zuullal, a démonnal, aki a Gonosz akarat nélküli bábjaivá teszi a csinos Danát és bogaras szomszédját, Louist. Ekkor azonban munkához látnak a szellemirtók: egy fergeteges leszámolással sikerül megmenteniük a szép Danát és New York városát.

Szellemírtók 2016

18. Robotzsaru (Robocop, 1987)

A legújabb technológiának köszönhetően sikerül újraéleszteni a rendőr, Alex Murhpy holttestét, akit szolgáltal teljesítése közben meggyilkolt egy bűnöző banda. A férfi mesterséges szerveket és végtagokat kap, melyet követően a világ legkorszerűbb rendőreként áll ismét munkába. Robotzsarunak gondolkodás nélkül kéne végrehajtania a parancsokat, azonban a robotban él az ember is, aki bosszút akar állni azokon, akik megölték. Ahhoz, hogy célját teljesítse, meg kell tagadnia felettesei parancsát.

Robotzsaru (Robocop, 1987)

17. Vissza a jövőbe-trilógia (Back To The Future-trilogy, 1985-1989-1990)

Dr. Emmett Brown (Christopher Lloyd) feltalálónak végre sikerült az időgépet megszerkesztenie. Ezen a masinán utazik vissza a középiskolás Marty McFly (Michael J. Fox) 1985-ből 1955-be. Találkozik két tizenévessel, Lorraine Baines-szel és George McFlyjal, akik az utóbb az ő szülei lesznek. Lorraine azonban inkább érdeklődik Marty, mint a naiv George iránt! Marty mindent megtesz, hogy leendő szüleit összeboronálja. Másik gondja: hogyan juthat vissza a jelenbe?

Vissza a jövőbe (Back To The Future, 1985)

16. Hegylakó (Highlander, 1986)

Connor McLeod (Christopher Lambert) évszázadok óta járja a világot, és igyekszik titokban tartani a titkát: hogy azon kevés emberek közé tartozik, akik halhatatlanok. McLeod soha nem veszti életét, ha csak le nem fejezik. A halhatatlanok között ádáz küzdelem folyik, mert ha az egyiknek sikerül megölnie a másikat, ereje belé száll. A küzdelem örök idők óta tart, de végül csak egy maradhat. McLeodot újra eléri a végzet, mikor ismét kardot kell ragadnia, hogy megküzdjön ellenfeleivel.

Hegylakó (1986, Highlander)

Oldalak: 1 2 3 4 5 6


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·