FILMEZZUNK.HU
10 film a csodálatos Meryl Streep pályafutásából, amit mindenképpen látnod kell

10 film a csodálatos Meryl Streep pályafutásából, amit mindenképpen látnod kell

12285

3. Az Ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, 2006)

Andy Sachs, a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

Az Ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, 2006)

Persze, hogy ebben a filmben mutatott játékáért sem maradt jutalom nélkül, hiszen a Golden Globe filmes fesztiválon őt választották meg az év legjobb színésznőjének. Külön érdekesség, hogy ebben a produkcióban a különféle világhírű tervezők ingyen engedték meg, hogy a ruháik és kiegészítőik szerepeljenek a filmben, így ez tekinthető minden idők legdrágább “ruhamozijának”. A kibírhatatlan főnöknőt alakító Meryl Streep a forgatás első napján odament Anne Hathaway színészkollégájához, és a következőt mondta: “Nagyon örülök, hogy te kaptad a szerepet, nagyon jó lesz együtt dolgozni.” Majd hozzátette: “Ez az utolsó kedves dolog, amit a forgatás végéig hallani fogsz tőlem.

2. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer reklámszakembernek mindennél fontosabb a karrierje. Amikor azonban a felesége elhagyja, gondoskodnia kell kisfiáról, Billyről. A kezdeti zűrzavar után szerencsésen beletanul a szerepébe és olyan bensőséges viszonyt alakít ki a gyermekkel, hogy még a karrierjét is képes feláldozni érte. Másfél év után aztán visszatér az anya, és pert indít a gyermekért. Jóllehet a bíróság az anyának ítéli a fiút, végül is önként lemond róla.

Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Öt Oscar-díjjal jutalmazott produkció! Az 1980-as gálán ezt választották meg a legjobb filmnek, Robert Benton lett a legjobb rendező, Dustin Hoffman a legjobb színész, de Merylt sem mellőzték, ugyanis őt választották meg az év legjobb női epizódszereplőjének. Meryl Streep nem kis munkát végzett abban az évben, hiszen a filmmel párhuzamosan a Manhattan című mozi forgatásán is dolgozott.

1. Mamma Mia! (2008)

A történet szerint egy fiatal menyasszony szeretné esküvőjére meghívni apját is, ám nem tudja, hogy ki ő. Így hát anyja naplójában kutatva talál három férfi nevet, akiket el is hív a nagy napra. A középkorú urak érkezésével elkezdődik a nyomozás, melyikük az igazi szülő közülük.

Mamma Mia! (2008)

Se Oscar-t se Golden Globe-ot nem kapott a négy gyermekes családanya, ám nekünk mégis ez a kedvencünk tőle. Meryl Streep a “The Winner Takes it All” című dalt Stockholmban énekelte fel. A felvétel páratlan módon elsőre sikerült. Az ABBA egykori tagja, Benny Andersson “csodának” nevezte a színésznőt. Pierce Brosnan-nek nem árulta el a menedzsere, hogy milyen filmre szerződött. Mindössze annyit mondott, hogy Meryl Streep is játszik benne, és Görögországban lesz a forgatás. Brosnan saját bevallása szerint bármit elvállalt volna, csak hogy egy filmben játszhasson a színésznővel.

Le a kalappal! Jennifer Lopez 53 évesen is bomba formában van

Várjuk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc Mery Streep főszereplésével készült produkciótok, amelynek helye lenne a legjobbak listáján!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·