FILMEZZUNK.HU

10 színész, akik népszerű szuperhősöket játszhattak volna, de végül a rosszfiú kategóriában kötöttek ki

1001

6. Jake Gyllenhaal: Pókember/Mysterio

Jake Gyllenhaal elárulta, hogy miért vállalta el Mysterio szerepét a Pókemberben

Az eredeti Pókember Tobey Maguire főszereplésével hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében egyaránt. A film elkészítése azonban megviselte a főszereplőt, aki szintén fizikai sérüléseket szenvedett egy másik filmforgatáson történt forgatási szerencsétlenség miatt. Egy ideig úgy tűnt, Maguire nem tudja majd eljátszani Peter Parkert a Pókember folytatásában. A probléma elég komoly volt ahhoz, hogy más szereplőket is fontolóra vettek a főszerepre. A lista élén Jake Gyllenhaal szerepelt, aki akkoriban már nagyon közel állt ahhoz, hogy az új Pókember szerepét megkaphassa. Maguire azonban végre visszatérhetett a szerephez, így Gyllenhaalnak több mint egy évtizedet kellett várnia, hogy csatlakozzon a Pókember családhoz, amikor Mysteriót alakíthatta a Pókember: Idegenben-ben.

5. Margot Robbie: Ragadozó madarak/Harley Quinn

11 őrült szuperhős képesség, amit a színészeknek meg kellett tanulniuk

A női szuperhősök nagyon megküzdöttek azért, hogy a mozivásznon szerepelhessenek. Margot Robbie egy teljesen más megvilágításba helyezte a komikus szupergonoszból lett antihősnő, Harley Quinn népszerű alakítását a DCEU-ban. A róla alkotott vélemény széles körben is elismert lett. Mielőtt azonban rányomta volna bélyegét egy ikonikus DC karakterre, Robbie közel került ahhoz, hogy a Marvelnél is tiszteletét tegye. A 2015-ös Fantasztikus Négyes reboot színésznőt keresett Susan Storm, más néven a Láthatatlan szerepére. Bár Robbie eljutott a meghallgatásig, végül Kate Mara kapta meg a szerepet.

4. Sam Rockwell: Vasember/Justin Hammer

10 színész, akik népszerű szuperhősöket játszhattak volna, de végül a rosszfiú kategóriában kötöttek ki

Az MCU óriási sikere mára már vitathatatlan. De a 2000-es évek közepén a franchise minden volt, csak nem biztos befektetés. Sok minden múlott a 2008-as Vasember sikerén, és a stúdiónak hosszasan kellett gondolkodnia azon, hogy ki játssza majd a zseniális milliárdos playboy filantróp, Tony Stark karakterét. Sam Rockwell volt az egyik színész, aki készen állt a szerepre, és őt személyesen támogatta is a film rendezője, Jon Favreau. De aztán Robert Downey Jr. besétált a szerep meghallgatására és lefújta a versenyt, máris eldőlt, ki lesz a befutó. Annak ellenére, hogy Rockwell nem szerezte meg a főszerepet, jó benyomást tett a stúdióban, így visszatérhetett a Vasember 2-ben, hogy eljátssza az egyik főgonoszt, Justin Hammert.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·