FILMEZZUNK.HU

A 10 legjobb Tom Hanks film, amit vétek lenne kihagyni

62092

6. Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

A fiatal Frank W. Abagnale (Leonardo DiCaprio) imádja és tiszteli édesapját (Christopher Walken), mert egy jóképű zsivány, akitől nagyon sokat lehet tanulni az emberek, főleg a nők manipulásásáról. Frank szülei válását nem tudja feldolgozni, ezért amikor el kéne döntenie, hogy édesapjával vagy inkább édesanyjával marad, elrohan a döntés elől. Fiatal, nincs szakmája, nincs pénze, mindössze a szélhámosságra való képessége van meg. Jóképű csibész, aki kezdteben csekkeket hamisít, majd beáll a Pan Am légitársaság másodpilótájának, és a levegő James Bondja lesz, de belekóstol az orvosi és ügyvédi karrierbe is. Nem tud sok időt egy helyben tölteni, mert nyomában jár az FBI különleges hamisítási ügyekkel foglalkozó nyomozója, Carl Hanratty (Tom Hanks).

Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

Tudtad, hogy…?

A film valós eseményeken alapul, és aki mindezt átélte, maga is szerepel a filmben, a reptéri jelenetben.

5. Apollo 13. (Apollo 13, 1995)

Az Apollo 13 1970. április 11-én történelmet készül írni azzal, hogy leszáll a Holdra. A kilövésnél még minden rendben megy, de a leszállás előtt baljós üzenet érkezik a Földre: “Houston, baj van!” Az űrhajó legénysége egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás következtében oxigén és enerigia nélkül marad. A tét nem a leszállás, hanem az életben maradás.

Apollo 13. 1995

Tudtad, hogy…?

A “Houston, van egy kis gond” (Houston, we have a problem) nevezetes sort az Amerikai Filmintézet minden idők 100 legemlékezetesebb idézete közé válogatta, méghozzá az ötvenedik helyre.

4. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon be az ellenséges területre, és hozza vissza James Ryan (Matt Damon) közlegényt, akinek testvérei szinte ugyanabban az időben estek el a második világháború különböző frontjain. Ryan közlegény abban a szerencsében részesül, hogy a szerencsétlenségtől sújtott család utolsó fiaként hazatérhet a családjához. Ehhez azonban először Millernek és emberinek életük kockáztatásával meg kell őt találnia.

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Tudtad, hogy…?

A partraszállás jelentében több mint 1000 statiszta vett részt, akik közül sokan az ír hadsereg tartalékosai voltak. Köztük volt 20-30 amputált katona, akik művégtagokkal vettek részt a forgatáson, amiket azután “elveszítettek” harc közben.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·