FILMEZZUNK.HU

A 10 legjobb Tom Hanks film, amit vétek lenne kihagyni

62095

3. Halálsoron (The Green Mile, 1999)

A Halálsoron a harmincas években játszódik egy halálraítélteket örző börtönben. Itt szolgál Paul Edgecomb főfegyőr, akinek megváltozik élete, amikor bekerül hozzájuk John Coffey, a nagydarab, jámbor kinézetű fekete férfi. Coffey-t két fehér gyermek meggyilkolásával vádolják, de egyáltalán nem úgy viselkedik, mint aki képes lenne egy ilyen szörnyű tettre, sőt! A jámbor férfi különleges képességei nem maradnak sokáig titokban.

Halálsoron (The Green Mile, 1999)

Tudtad, hogy…?

Ez az a Stephen King regényből készült filmfeldolgozás, amelyik a legnagyobb bevétellel büszkélkedhet. Amerikában csaknem 137 millió dollárt, összességében pedig mintegy 287 millió dollar bevételt produkált.

2. Számkivetett (Cast Away, 2000)

Chuck Noland (Tom Hanks) sikeres menedzser a Fed Ex szállítási vállalatnál,  épp az ünnepek előtti utolsó szállítmányt kíséri, amikor a repülője lezuhan.  A szerencsétlenség valahol Malajzia szigetvilágában éri. Egyedüli túlélőként kell helyt állnia a vadonban, meg kell tanulnia fedelet építeni a feje fölé, élelmet szerezni, dacolni a természeti erőkkel és saját félelmeivel is. Idővel a hatóságok és szerettei is feladják keresését. Chuck mindent elkövet, hogy életben maradjon, sőt lépésről lépésre megtervezi menekülését . Négy év munkájával épít egy tutajt és nagy nehezen kijut az óceánra. Eszméletlenül hánykolódva egy óceánjáró hajó talál rá. Visszatérése mindenkit megdöbbent, neki pedig újra meg kell találnia a helyét a világban.

Számkivetett (2000)

Tudtad, hogy…?

A forgatókönyvben Wilsonnak is volt szövege, hogy ezzel is segítsék Tom Hanks játékát.

1. Forrest Gump (1994)

“Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

Tudtad, hogy…?

Amikor Washingtonban Forrest beszéde közben kihúzódik a mikrofon zsinórja és csak ennyit hallunk: “Ez minden, amit mondani akartam erről.” Forrest a következőt mondja: „Néha, amikor az emberek elmennek Vietnámba, a lábuk nélkül jönnek haza a mamájukhoz. Néha egyáltalán nem jönnek haza. Ez egy rossz dolog.”

Döbbenet! Így néz ki Lindsay Lohan smink nélkül

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Tom Hanks produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása ITT)

//spencer//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·