FILMEZZUNK.HU
Harrison Ford legjobb filmjei

Harrison Ford 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

37143

6. A szökevény (The Fugitive, 1993)

Richard Kimble (Harrison Ford) jó nevű sebész. Egy partiról hirtelen behívják egy fontos operációra, majd a műtét után hazaérve holtan találja feleségét. Kimble-t mint egyetlen és elsőszámú gyanúsítottat elítélik. Amikor a halálbüntetés végrehajtásának helyszínére szállítják, az egyik rabtársának köszönhetően lehetősé nyílik a menekülésre. A helyszínre érkező Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) a szökevény nyomába ered.

A szökevény (The Fugitive, 1993)

Tudtad, hogy…?

Harrison Ford az erdei menekülés közben megsérült, de nem volt hajlandó sebészhez fordulni addig, amíg a film el nem készült, ezért néhány jelenetnél lehet látni, hogy biceg.

5. A 42-es (42, 2013)

A baseball-legenda Jackie Robinson (Chadwick Boseman) és a Brooklyn Dodgers vezetője, Branch Rickey (Harrison Ford) igaz története az amerikai sporttörténelem egyik legnagyobb jelentőségű leigazolásáról.

A 42-es (42, 2013)

4. Szárnyas fejvadász (Blade Runner, 1982)

2019-et írunk, a helyszín Los-Angeles, ahol Deckard nyomozó azt a feladatot kapja, hogy találja meg az öt replikáns szökevényt, és akadályozza meg őket abban, hogy felvegyék a kapcsolatot alkotójukkal. A replikánsok, az emberi kinézetű robotok eközben megpróbálják bebizonyítani, hogy nekik is vannak érzelmeik, és ugyanolyan joguk van az élethez, mint bárki másnak.

Szárnyas fejvadász 2 (Blade Runner 2)

Tudtad, hogy…?

Ez volt Ridley Scott első Amerikában forgatott filmje. Egy interjúban meg is jegyezte, hogy az angol és az amerikai filmes mentalitás között óriási különbségek vannak.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·