FILMEZZUNK.HU
Harrison Ford legjobb filmjei

Harrison Ford 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

37145

3. Az elnök különgépe (Air Force One, 1997)

Az elnök különgépét, az Air Force One-t orosz terroristák térítik el, akik vezetőjük, Radek tábornok szabadon bocsátását kérik. Ha a követeléseiket nem teljesítik, módszeresen ki fogják végezni a gép utasait. Az utasok egyetlen reménye maga az Egyesült Államok elnöke, aki úgy dönt, a kezébe veszi a dolgok irányítását, és leszámol a gép elrablóival.

Az elnök különgépe (Air Force One, 1997)

Tudtad, hogy…?

Harrison Ford megkérte Gary Oldmant, hogy a harci jelenetek alatt ténylegesen üsse meg.

2. Star Wars-franchise

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen elküldenie egy segélykérő üzenetet két droiddal. Az üzenet eljut a címzetthez, aki egyből tudja, hogy mit kell tennie, és magával viszi Luke-ot (Mark Hamill), hogy kiaszabdítsák a hercegnőt és megdöntsték a Galaxis rémuralmáért felelős Birodalmat. Küldetésüket egy piti tolvaj, han Solo (Harrison Ford) és társa, Chewbacca segíti – egy maroknyi jó a hatalmas rossz ellen.

12 dolog, amit tutira nem tudtál Mark Hamillről

Tudtad, hogy…?

Harrison Ford az első filmmel mindössze tízezer dollárt keresett. A következő részben (Birodalom visszavág) már tízszer ennyit kapott.

1. Indiana Jones-franchise

Indiana Jones (Harrison Ford) egy nem mindennapi régész, igazi kalandor, aki semmilyen veszélytől nem riad vissza. Egy perui dzsungelben épp egy csapdákkal teli épületben igyekszik megszerezni egy műkincset, azonban  elveszti azt, amely így fő riválisa, Belloq (Paul Freeman) kezében landol. Ezt követően az amerikai titkosszolgálat megbízásából egy egyiptomi ásatás felé veszi az irányt, hogy még a nácik előtt megtalálja az Ószövetségből ismert frigyládát. Azonban nem lesz könnyű dolga, ugyanis a gátlástalan Belloq is a láda megszerzésén munkálkodik.

Indiana Jones: Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

Tudtad, hogy…?

Harrison Fordnak a legörgülő sziklatomböt a film elején le kell előznie, amit a forgatás folyamán meg is tett, mivel a jelenet több állásból lett leforgatva, kénytelen volt tízszer megismételni a mutatványt.

Rá sem lehet ismerni! Így néz ki smink nélkül Gwyneth Paltrow

Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Harrison Ford alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//spencer//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·