FILMEZZUNK.HU
A legjobb romantikus filmek

20 romantikus film, amit bármikor megnéznénk

229

15. A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

Robert Kincaid a National Geographic fotósa. Megbizatása az iowai Madison Countryba szólítja, ahol hidakról kell fotókat készítenie. Az eldugott vidéken eltéved, s egy magányos tanyán kér eligazítást. Francesca Johnson, az olasz származású családanya otthon van. Férje és gyermekei pár napra elutaztak. Szabadnak érzi magát, s meglepő élmény számára az idegen férfi megjelenése. Két nap az élet. Egy férfi és egy nõ, aki már lemondott az ujjongó érzelmekről, egymásra talál.

A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

14. Hogyan kell egymilliót lopni? (How to Steal a Million, 1966)

Nicole (Audrey Hepburn) apja, a híres műgyűjtő kölcsönadja múzeuma féltett kincsét, a Cellini Venuszt az egyik párizsi múzeumnak, amely szakértőket hív a szobor eredetének kiderítéséhez. Nicole csak úgy mentheti meg apját a lelepleződéstől, hogy ellopja a kiállításról a nagypapa által készített tökéletes hamisítványt. De mindjárt az akció elején elkövet egy kapitális hibát: felfogadja bűntársául Simont (Peter O’Toole), az apja után nyomozó magándetektívet.

Hogyan kell egymilliót lopni? /How to Steal a Million, 1966/

13. Brooklyn (2015)

Ez a romantikus film az 1950-es években játszódik. Eilis (Saoirse Ronan) egy ír lány, aki többre vágyik, mint amennyi jutott neki, így elhatározza, hogy az anyai otthont elhagyva New York-ba emigrál, mely számára az ígéret földjét jelenti. New York számára olyan, mintha egy teljesen idegen bolygóra került volna, így kezdetben a beilleszkedés nehézségével találja szemben magát. Hamarosan megismerkedik egy jóképű, olasz-amerikai férfival, így a honvágyat az elsöprő szerelem váltja fel. Azonban a lány régi élete mégsem tűnik el nyomtalanul, így választás elé kerül: két világ, két élet. Döntenie kell.

Brooklyn (2015)

12. Szerelemre hangszerelve (Begin Again, 2013)

Greta (Keira Knightley) és Dave (Adam Levine) szerelme a főiskola óta tart. Kapcsolatukon kívül a munkában is társak, közösen szerzik a dalokat, amelyekkel Dave lép fel. A sors úgy hozza, hogy Dave kap egy New York-i lehetőséget, így mindketten a metropolisba költöznek. A férfinek azonban hamar a fejébe száll a dicsőség, és szakít kedvesével. A csalódottságában szomorkodó lánynak nem kell sokáig várnia, találkozik valakivel, aki megváltoztatja az életét. Mindeközben fény derül arra is, hogy Greta is tehetséges énekes.

Szerelemre hangszerelve (Begin Again, 2013)

11. A szerelem útján (Before We Go, 2015)

Egy nő lekési az 1:30-as New Yorkból Bostonba tartó vonatot. A várakozás közben megismerkedik egy utcazenésszel, aki megpróbál segíteni neki, hogy még a férje előtt hazaérjen. Az éjszaka folyamán egyre többet tudnak meg egymásról, és fellángolnak bennük az érzelmek.

A szerelem útján (Before We Go, 2015)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·