FILMEZZUNK.HU
A legjobb romantikus filmek

20 romantikus film, amit bármikor megnéznénk

226

10. Jane Austen magánélete (Becoming Jane, 2007)

Az angol társadalomban 1795-ben szerelemből házasodni ostobaságnak számított. Mr. és Mrs. Austen (James Cromwell, Julie Walters) jó partit terveztek legkisebb lányuknak, csakhogy Jane Austen (Anne Hathaway) makacs volt, független szellemű. Lényét nem a büszkeség és a balítélet vezérelte, hanem az értelem és az érzelem. Húszévesen találkozott a tehetséges, kezdő ügyvéddel, Tom Lefroy-jal (James McAvoy) akivel egymásba szerettek. Szerelmük szikrázó, valódi és romantikus volt. A kérdés így hangzott: túléli-e az intrikát és a nehézségeket?

Jane Austen magánélete /Becoming Jane, 2007/

9. Vágy és vezeklés (Atonement, 2007)

Egy forró nyári napon 1935-ben Angliában a nagy képzelőerővel és írói vénával megáldott kislány, a 13 éves Briony (Saoirse Ronan) rájön, hogy nővére, Cecilia (Keira Knightley) és a szomszéd fiú (James McAvoy) szerelmesek. De a dologban többet lát, mint ami a felszínen mutatkozik. Úgy véli, szörnyű titkok lappanganak a fiatalok szerelme mögött, amelyeket megpróbál felfedni, mindez azonban nem várt következményekkel jár, amelyek örökre megváltoztatják mindannyiuk életét.

Vágy és vezeklés (Atonement, 2007)

8. Jane Eyre (2011)

Sivár gyermekkora után a fiatal Jane Eyre világi nevelőnőnek áll. Ahogy boldogan éldegél új szakmájában, Thornfield Hall-ban, találkozik a sötét, hideg, indulatos Mr. Rochesterrel, a ház urával. Jane és munkaadója az idők során barátságot kötnek, és hamarosan azon kapja magát, hogy beleszeretett a férfiba. Úgy tűnik, a boldogság végül rátalál Jane-re, de Mr. Rochester sötét titka örökre tönkre teheti azt.

Jane Eyre (2011)

7. A nagy Gatsby (The Great Gatsby, 1974)

Gatsby a vagyonát arra használja, hogy megbecsülést vívjon ki magának a felső tízezer tagjai között. Ezért vásárolt házat Long Islanden, ezért rendez minden adandó alkalommal egzotikus partikat. Az egyik ilyen összejövetelen találkozik Daisyvel. A nő nyomban megtetszik neki, elhatározza, hogy megszerzi magának.

A nagy Gatsby (The Great Gatsby, 1974)

6. Egy nap (One Day, 2011)

Egy hűvös nyári estén, 1988. július 15-én Emma és Dexter friss diplomájukkal a kezükben együtt töltenek egy estét. Ez egy olyan kapcsolat kezdetét jelzi közöttük, amely egész életükön át tart. Közös kalandjukba a következő évtizedek egy-egy napján – mindig július 15-én – keresztül nyerünk bepillantást. Látjuk, miként fejlődik barátságuk, hogyan távolodnak el egymástól, kerülnek közelebb, és milyen kihívásokkal kell megküzdeniük az életben.

Egy nap (One Day, 2011)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·