FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik gyakran szerepelnek sportfilmekben

10 színész, akik gyakran szerepelnek sportfilmekben

901

6. Woody Harrelson

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna Woody Harrelson-ról

Ő egy érdekes színész a listán, mivel azok a sportfilmek, amelyekben Woody Harrelson szerepelt az évek során, kétségtelenül mind totális befutó volt a népszerűség skáláján. Például a: Zsákolj, ha tudsz! (1992), Tökös tekés (1996) és a Semi-Pro (2008). Harrelson karrierjének legnépszerűbb filmjei közé tartoznak, nem is beszélve a filmek műfajáról. A Vadmacskák (1986), az Ilyen a boksz (1999) és a Hullámok ördöge (2008) azonban soha nem lettek olyan népszerűek, és bevételi szempontból sem értek el nagy sikereket. Ez a három film csupán 26, 11 és 0%-os jóváhagyási besorolást kapott a Rotten Tomatoes-on, ami szinte soha nem látott számú negatív kritikát jelent. Harrelson szerencséjére a legjobb három sportfilmje tökéletesen kiegyenlítette ezt az alacsony minősítést.

5. Rene Russo

10 színész, akik gyakran szerepelnek sportfilmekben

Rene Russo az egyetlen kiemelt nő ezen a listán. És sajnos az elcsépelt archetípus-konvenciók kedvéért kizárólag olyan filmekben szerepelt, melyekben a szerelem került előtérbe. Az első példa, mikor Tom Berengerrel játszott együtt A nagy csapat (1989) és A nagy csapat 2.-ben (1994), melyekben két baseballról szóló sportvígjátékot mutattak be. Rene a filmekben Lynn Wellst alakította. Az első, egyben a debütáló filmszerepe is volt. Aztán következett a Fejjel a falnak (1996), melyben egy golfcsodagyerek történetét mutatták be, amiben Kevin Costner játszotta a főszerepet. Ez a film talán a legkiemelkedőbb Russo szerepei közül, de van még egy említésre méltó filmje a: Pénz beszél (2005) Al Pacinóval. Ebben a sportszerencsejátékról szóló filmben a főszereplő feleségét alakította, de mindenki erőfeszítése hiábavaló volt, mivel a film nagyon rossz kritikákat kapott a mozikban és a kritikusoknak sem nyerte el a tetszését.

4. Robert Duvall

10 színész, akik gyakran szerepelnek sportfilmekben

Robert Duvall immár öt évtizede folyamatosan lenyűgöző teljesítményt nyújtott a sportfilmekben. Erőfeszítései többsége segítő jellegű volt, mint például az Őstehetség (1984), a Mint a villám (1990), a Papák a partvonalon (2005) és a Mindent egy lapra. A 12 Mighty Orphansban (2021) azonban kisebb teljesítményt nyújtott, mint az várható volt és több mint egy évtizeddel ezelőtt pedig a Seven Days in Utopia (2011) című filmben játszott főszerepet. A fociról, versenyzésről, golfról, futballról és kosárlabdáról szóló filmekben játszott szerepeivel Robert Duvall könnyen a sportfilmek legtöbb kategóriáját játszott színészének tekinthető.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·