FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik gyakran szerepelnek sportfilmekben

10 színész, akik gyakran szerepelnek sportfilmekben

899

3. Wesley Snipes

Pénzvonat (Money Train, 1995)

Wesley Snipes ma széles körben elismert sötétbőrű színész, egy igaz szuperhős a Penge óta. Az akciózáson kívül jól mozog a sportfilmekben is. Hat atlétikai alapú filmben szerepelt, a leghíresebb ezek közül is a Vadmacskák (1992) című kosárlabdafilm, melyben Woody Harrelson volt a másik főszereplő. De azt is érdemes megjegyezni, hogy néhány évvel korábban ők ketten már együtt szerepeltek egy másik filmben, a Vadmacskák (1986) című futballfilmben. Ez a film volt egyben a képernyőn való debütálásuk is.

2. Paul Newman

10 színész, akik gyakran szerepelnek sportfilmekben

Sok rajongó megdöbbenhet, mikor azt látja, hogy Paul Newman csupán a második helyen áll ezen a listán. Paul a sporton kívül ismert olyan westernfilmekben, mint A balkezes pisztolyhős (1958), A hallgatag ember (1967), valamint a Butch Cassidy és a Sundance kölyök (1969). Ezen filmektől függetlenül a legotthonosabban mégis a sportfilmekben mozog. Newman karrierjének legkiemelkedőbb filmjei közé tartozik A svindler (1961) és  A pénz színe (1986), melyben utóbbi kettő a biliárdról szól, valamint a Jégtörők (1977), ami egy jégkorongról szóló film. De van néhány filmje a versenyzésről is, ami még nagyon korán, karrierje elején debütált, a Győzni Indianapolisban (1969), valamint a Pixar Cars franchise-ja, melyben Newman Doc, azaz „Doc Hudson”-nek kölcsönözte a  hangját. És végül Newman egy AWOL-katonából lett pugistát alakított a Valaki odafönt (1956) című produkcióban. Ezek a tevékenységeinek főbb skálája.

1. Kevin Costner

Terepfutás (McFarland, USA) - Kritika

A kerékpáros Hegyek poklától (1985) a golfozós Fejjel a falnak-ig (1996) az Újoncok napja futballtól (2014) és az Egyesült Államokbeli McFarland- i terepfutásig (2015) Kevin Costner valóban végig ment a sportágakon. Ő egy igazán sportos karakterű színész. Ez négy különböző sportág volt, de igazán csak egyre szakosodott:  a baseballra. Második bemutatkozásában a képernyőn Costnernek kisebb szerep jutott, mint a főszerepet játszó öccsének, melyben egy fiú, aki rájön, hogy érzéke van a baseballhoz. Az Álmok nyomában (1982) címet viselő filmje többnyire feledésbe merült, ám Costner ezen szerepe miatt a film igazán figyelemre méltó. Azonban a Baseball bikák (1988) és a Baseball álmok (1989) a két legikonikusabb, kereskedelmileg is sikeres és a kritikusok által is elismert baseballfilmek, amelyeket valaha is bemutattak.

//Cornelius//

Gwyneth Paltrow kipakolt: utált csókolózni Robert Downey Jr.-al a Vasember filmekben

(Via Movieweb.com)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·