FILMEZZUNK.HU
Jason Statham legjobb filmjei

10 Jason Statham film, amit kár lenne kihagyni

107866

3. A szállító (The Transporter, 2002)

Frank Martin (Jason Statham) nem ismer lehetetlent, ha valamit el kell szállítani, ráadásul nem kérdez semmit, nem érdekli a csomag tartalma. De vajon mit csinál Frank, ha a küldemény mozog, és egy megkötözött ázsiai nőt rejt? A férfi ugyan elviszi a nőt az ismert gengszternek, de a megbízó zokon veszi, hogy kibontotta a csomagot, így a következő küldemény már egy személyesen Franknek szánt bomba.

A szállító (The Transporter, 2002)

Tudtad, hogy…?

… 2012-ben sorozat is készült belőle? Az egyetlen szereplő, aki a filmben is szerepelt François Berléand (Tarconi felügyelő).

2. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (Lock, Stock & Two Smoking Barrels, 1998)

Négy csóró jóbarát elhatározza, hogy meggazdagodnak. A lendület megvan, de a terv nem éppen kifinomult,  emiatt pedig a dolgok váratlan fordulathoz vezetnek. Adósságba keverednek, melyet minél hamarabb törleszteniük kell, mivel az East End-i  gengszeterek nem sok időt hagytak nekik. A következő tervet eszelik ki: kirabolnak egy másik bandát. Ebből aztán teljes káosz kerekedik, egy idő után már azt sem tudni, ki kivel van, közben pedig a nagy dohánynak is lába kél.

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (Lock, Stock & Two Smoking Barrels, 1998)

Tudtad, hogy…?

… Jason Statham egy ideig hamis parfümök és ékszerek àrusítàsàból kereste meg a kenyerét, ennek köszönheti, hogy szerepet kapott a filmben? Guy Ritchie kifejezetten autentikus utcai arcokat kívánt szerepeltetni A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső-ben. Statham azt a feladatot kapta, győzze meg Guy Ritchie-t, hogy vàsàroljon tőle. Sikerrel jàrt, így a szerepet is elnyerte.

1. Blöff (Snatch, 2000)

A sok szálon futó történetben szerepet kap egy hatalmas 84 karátos gyémánt, egy kutya, egy illegális bokszmeccseket szervező kegyetlen maffiózó, két pitiáner ügyintéző, egy keménykezű roma boxoló egy lakókocsi-parkból, vagyis a londoni alvilág számtalan rosszarcú és/vagy szerencsétlen figurája. A különböző történetek végül a gyémánt utáni véget nem érő hajszában futnak össze, a kevésbé szerencséseknek azonban az életükért kell menekülniük.

Blöff /Snatch, 2000/

Tudtad, hogy…?

… a rendező, Guy Ritchie a forgatás idejére, annak érdekében, hogy rendben menjenek a dolgok, bevezetett egy büntetési rendszert, amiben mindennek meg volt a maga tarifája? A csörgő telefonoknak, a késéseknek, a forgatás alatti szunyókálásnak, a hisztinek és a kellemetlen viselkedésnek is. Az egyik stábtag azért kapott büntetést, mert elfogyott a kávé a büféasztalról.

Már 30 éve, hogy elhunyt River Phoenix – Testvére, Joaquin Phoenix így emlékezett meg róla

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jason Statham alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek és érdekességek forrása: MAFAB)

//spencer//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·