FILMEZZUNK.HU
Jean Reno legjobb filmjei

10 Jean Reno film, amit mindenképpen látnod kell

61690

3. Jöttünk, láttunk, visszamennénk (Les Visiteurs, 1993)

Az utóbbi évek világszerte legsikeresebb francia vígjátéka ötletes történetet tálal: egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri fel segítségül, hogy visszajuthassanak saját korukba. A család persze hitetlenül áll a páncélos szélhámos előd furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt. Nem kevés viszontagság árán sikerül meggyőzni őket és közben görbe tükröt tár elénk túlkomplikált világunkról…

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. (Les Visiteurs: La Révolution, 2016)

2. Pofa be! (Tais-toi!, 2003)

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

Pofa be! (2003, Tais-toi!)

1. Leon, a profi (Léon, 1994)

Leon (Jean Reno) egy magányos bérgyilkos New Yorkban. A szomszédjában történő mészárlás alkalmával beengedi magához Mathildát, megmentve ezzel a kislány életét. Leon eleinte nem tud mit kezdeni a helyzettel, idővel azonban összebarátkoznak, és saját lányaként gondoskodik róla. Amikor a kegyetlen nyomozó, Stanfield tudomást szerez a túlélőről, a bérgyilkos saját életét kockáztatva kel a lány segítségére.

Leon, a profi (Léon, 1994)

Salma Hayek senki fantáziáját nem bízta a véletlenre – A csodálatos színésznő elképesztő ruhában pózolt

Kihagytuk kedvenc filmedet a francia színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jean Reno produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása)

//milos//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·