FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség, amit talán még nem tudtál Laurence Fishburne-ről

10 meglepő érdekesség, amit talán még nem tudtál Laurence Fishburne-ről

960

Laurence Fishburne érdekességek

Laurence Fishburne-t sokan ismerik és szeretik kiváló színészi teljesítményei miatt. Azonban a híresség mögött számos érdekes dolog rejtőzik, amelyekről talán még nem hallottál. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 10 meglepő érdekességet Laurence Fishburne-ről, amelyek garantáltan új szemszögből mutatják meg neked ezt a kiváló színészt.

10 meglepő érdekesség, amit talán még nem tudtál Laurence Fishburne-ről

1) Laurence Fishburne 1961. július 30-án született Augustában, az Egyesült Államokban, tanárnő és javítóintézeti alkalmazott fiaként.

2) Szülei válását követően a New York-i Brooklyn negyedben nőtt fel, diplomáját is New Yorkban szerezte.

A 21 legismertebb filmsztár, akik sorozatban kezdték a filmes pályafutásukat

3) Első szerepét az ABC One Life to Live című szappanoperájában kapta 1973-ban, 12 évesen, előtte 10 évesen lépett először a színpadra Manhattanben.

4) Az átütő sikereket a ’90-es évek hozták meg számára: a Fekete vidékben (1991) Cuba Gooding Jr. mellett már főszerepben láthattuk. 1993-ban Oscar-díjra jelölték Tina Turner férjének, Ike megformálásért (Tina, 1993). Laurence Fishburne öt alkalommal is visszautasította Ike Turner szerepét, azonban amikor meghallotta, hogy Angela Bassett nyerte el a címszerepet, meggondolta magát, és mégis igent mondott.

Tina, 1993

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·