FILMEZZUNK.HU
10 romantikus film, amit látnod kell

10 romantikus film, amit látnod kell

46460

3. Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

A romantikus filmek listájának bronzérmese az Álom luxuskivitelben. A csinos Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben a luxusékszerbolt kirakat előtt álmodozik, hiszen 18 évesen otthagyta szülővárosát, hogy meghódítsa New York előkelő és luxus világát. Előkelő partikban, odaadó férfitársaságban nincs hiány, az érzelmek viszont háttérbe szorulnak, mígnem Holly menthetetlenül beleszeret egy ágról szakadt, nincstelen és sikertelen íróba, Paulba (George Peppard). Hogy mi lesz, ennek az eredménye vagy miként győzi le a szerelem a nagyravágyást és a luxust kiderül, ha megnézed a filmet! A gyönyörű Audrey Hepburn egyik leghíresebb filmje.

Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

2. Büszkeség és balítélet /Pride and Prejudice, 2005/

Jane Austen írása alapján, az egyik legszebb szerelmi történet, tele romantikával, és a 18. századi Anglia jellemzőivel a dobogó második helyét foglalja el. A Bennet család élete teljesen felbolydul, amikor megtudják, hogy egy tehetős agglegény költözik a közelükbe, ugyanis a férfi illetve a baráti körben biztosan akad 5 lányukra kérő. Jane (Rosamund Pike) a legidősebb ezzel az úriemberrel kerül érzelmi viszonyba, míg Elizabeth húga (Keira Knightley) Mr Darcyval (Matthew MacFadyen) az igencsak dölyfös és jóképű úriemberrel ismerkedik meg kirobbantva ezzel a nemek háborúját.

8 csodaszép romantikus film igazi, korabeli kosztümökkel

1. Titanic / Titanic, 1997/

A romantikus toplista első helyezettje a 11 Oscar díjat nyert, minden idők egyik leglátványosabb és legszebb, legromantikusabb filmje a Titanic. 1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb óceánjárója a Titanic. Rengeteg ember utazik a fedélzeten, köztük a két főszereplő Jack (Leonardo Dicaprio) és Rose (Kate Winslet), akik teljesen különböző világból érkeztek, ennek ellenére menthetetlenül egymásba szeretnek. Amikor a hajó a vesztébe száguld, és egy jéghegynek ütközik, a szerelmes párnak már nem csak a társadalmi akadályokkal kell megküzdeniük, hanem az életben maradásért is.

Titanic (1997)

Felismerhetetlenné vált: így néz ki most Bridget Fonda, akibe egykor fél Magyarország szerelmes volt

Szerinted melyik a legszebb romantikus film? Toplistánk tartalmazza a te kedvencedet is? Ha nem, oszd meg velünk kommentben vagy Facebook oldalunkon hozzászólásban!

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·