FILMEZZUNK.HU
Robert Redford 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagynod

Robert Redford 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagynod

38457

6. Az utolsó erőd (The Last Castle, 2001)

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel.

Az utolsó erőd (The Last Castle, 2001)

5. A suttogó (The Horse Whisperer, 1998)

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztõ rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

A suttogó (The Horse Whisperer, 1998)

4. Butch Cassidy és a Sundance kölyök (Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969)

Butch Cassidy (Paul Newman) és bandája még lovon jár, de már új szelek fújnak, ugyanis megjelenik a bicikli, de a vonat is egyre elterjedtebb utazási eszköz. A városban megszüntették a bankot, mert túl sokszor rámolták ki az utóbbi időkben. Butch és cimborája, a Sundance kölyök (Robert Redford) arról ábrándozik, hogy Bolíviába mennek aranyat ásni, vagy talán felcsapnak zsoldosnak a spanyol háborúban. Egyszerűbb megélhetésnek tűnik viszont, ha kirabolnak egy vonatot. Hamarosan megelégelik portyázásaikat, és a vasút vezetői fejvadászokat küldenek a banda nyomába.

Butch Cassidy és a Sundance kölyök (Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·