FILMEZZUNK.HU
Robert Redford 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagynod

Robert Redford 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagynod

38459

3. Távol Afrikától (Out of Africa, 1985)

Az előkelő családból származó Karen férjhez megy unokatestvéréhez, Blixen báróhoz. A házaspár Afrikába, a férfi kenyai ültetvényére költözik. A boldogság nem tart sokáig, a kicsapongó életet élő báró hamarosan szifilisszel fertőzi meg, és elhagyja a feleségét. Karen elhatározza, hogy Afrikában marad, megpróbálja fölvirágoztatni a farmot. Eközben beleszeret Denys Fintsch Hattonba, a nyughatatlan kalandorba. Szerelmük azonban rövid ideig tart, mert a férfi lezuhan a repülőgépével. Ráadásul a kávéültetvény is tönkremegy.

Távol Afrikától (Out of Africa, 1985)

2. A nagy balhé (The Sting, 1973)

Johnny Hooker (Robert Redford) és bandája járókelők trükkös kifosztásából él. Egyszer azonban rossz áldozatot választanak, Doyle Lonnegan (Robert Shaw) nagyágyú egyik futárját nyúlják le. A bosszú nem marad el, Johnnynak menekülnie kell. Eljut Henry Gondorffhoz (Paul Newman), akit megpróbál rávenni, hogy egy nagy balhéval kopasszák meg tejesen  Lonnegant. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Johhnyt egy korrupt rendőr is szeretné elkapni.

A nagy balhé (The Sting, 1973)

1. A Keselyű három napja (Three Days of the Condor, 1975)

Joe Turner, a CIA egyik jelentéktelen alkalmazottja, elugrik pár percre a munkahelyéről, s visszatérvén, agyonlőve találja az összes munkatársát. Menekülnie kell, de számára ismeretlen emberek tovább üldözik. Csak később tudja meg ő is, hogy egy demokráciaellenes, hatalomra éhes csoport gyakorlatozott a saját soraiból való embereken; a szabad sajtó viszont minden bajra ír lehet.

A Keselyű három napja (Three Days of the Condor, 1975)

Most lenne 24 éves Keanu Reeves kislánya – A színész teljesen összetört Ava Reeves halálától

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Robert Redford produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása)

//batigoool//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·